Aviseringar
Rensa alla

Om djurtestat smink.


Ämnesstartare

Vad tycker ni om djurtestat smink? Köper/använder ni det? Jag vill absolut inte använda det ( Min åsikt, vill inte kränka någon) men jag vet inte riktigt vilka som har tester på djur och vilka som inte har det. Vet ni hur man kan få reda på det? 


   
Citera
Ämnesetiketter

Det är onödigt och oetiskt att testa på djur. Hade velat ha mer info om hur mycket och mer exakt vad de testar. Är det för varje gång de producerar något nytt, trots att det nya innehåller samma som tidigare produkter, eller testar de bara allt som tidigare inte testats? Hur många Nya ämnen tillverkas så snabbt att nästan all ny skönhetsvård innehåller massa nya ämnen och kombinationer att man på något sätt behöver testa på något/någon innan man säljer det? Tänker att det mesta bör ha testats och godkänts


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag köper aldrig djurtestat smink. Det skulle kännas jättehemskt! Fast jag är ju kille och tycker att det vore hemskt onödigt att köpa vilket smink som helst. 

Att testa på djur känns som det mest rimliga, vad ska man annars testa smink på? Människor?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Användarnamn123: Människor?

Verkar väl inte helt orimligt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Francium:

Verkar väl inte helt orimligt. 

Exakt. Det var ironi. Blink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Användarnamn123:

Exakt. Det var ironi. Blink

Rodnar skumläste nog ehm. 


   
SvaraCitera

Kollar noga var mina produkter kommer från. Det är rätt snårigt då stora företag kan köpa upp mindre och sedan rida på deras goda rykte medan de håvar in pengar. Företag som säljer till Kina ska man sedan vara vaksam på då ingen kosmetika får säljas i Kina utan att först testas på djur. 
http://www.djurensratt.se/icke-djurtestat
Här finns en liten lista på några märken som är ickedjurtestade. 
Leta efter leaping bunny-symbolen på smink (och annat) de kollar strängast av alla. PETA är förvånansvärt slappa med sina kontroller. 


   
SvaraCitera

Det är som sagt mkt snårigt och det finns många juridiska kryphål. T ex att hävda att en produkt är ickedjurtestad är helt tillåtet trots att flera av ingredienserna är det om produkten som färdig inte är testad på djur. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Som kissen sa så finns en mycket bra lista på Djurens Rätts hemsida. De har även en mycket bra app som listar butiker och märken som säljer djurvänliga produkter, alltifrån smink till kläder till hårprodukter till ptja, det mesta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Använder inte smink men om jag skulle göra det hade det inte testats på djur.


   
SvaraCitera

Ni som ej använder smink kan kolla tvålar, deos osv. 


   
SvaraCitera
reben

dåligt och nej det vill jag inte använda. eller ja, köpa nytt av. har många produkter jag trots allt tänker använda klart tills de är slut men köpa cf senare.

gillar "vill inte kränka ngn" när användandet av djurtestade produkter är en brutal kränkning mot så många liv.


   
SvaraCitera
reben

vfr kan man inte få vilja vara snäll utan att be om ursäkt för att nån dum kan bli kränkt för man tkr den är dum


   
SvaraCitera

man kan testa massa skit på tex våldtäktsmän, mördare, skit samma om dom får massa problem av de.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

inget smink i sverige är djurtetat. Det som händer är att företaget säljer produkter till kina och kina testar dom på fjur. Alltså tekniskt sätt köper jag inte djurtestat smink. Alltså köper jag fortfarande MAC smink osv. Bryr mig inte ett skit om djuren. Helt oempatisk på den fronten lel


   
SvaraCitera