Forumet - Om du van 30 miljoner, hur mycket skulle du vilja betala i skatt?

Om du van 30 miljoner, hur mycket skulle du vilja betala i skatt?

1518 2 117

Spana också in:

Såvitt jag vet är skatten redan betald av lotteriföretaget så de slantar (miljoner) jag får i handen är redan beskattade. Förmögenhetsskatten är för övrigt NOLL enl Skatteverket så svaret på frågan blir NOLL PROCENT (0%).  Glad  Men framtiden vet vi ju inget om eftersom vi har fått en trollregering som inte ens har samvete att hålla sina vallöften.  Arg  Tänker främst på bensinskattehöjningen och barnbidragen.  Arg

Asha: Moms? Sedan var frågan mer vad du personligen tycker är rimligt.
Sverige är världens högst beskattade land men vi ligger på 17:e plats vad beträffar välfärd om jag inte minns fel. Om lotteriskatten ska avskattas har jag ärligt talat ingen uppfattning till. I så fall bör ju rimligen även skatt på inkomst av kapital typ vinster man gör på ex aktier och fonder slopas som även den är 30%.

Huruvida momsen bör avskaffas har jag ännu mindre uppfattning om. I så fall är det bättre att i första steget avskaffa fastighetsskatten då jag tycker det är totalt vansinnigt att vi ska betala skatt på vårt boende. Alla måste ju onekligen bo någonstans. Likaså tycker jag momsen på ex elektrisk ström bör avskaffas då alla måste ha elström i våra fastigheter.
Fyfan vad sönderskattade vi är. Arbetsgivaravgift på över 30%, inkomstskatt på över 30% och sedan moms på nästan 30%. 
Men det är givetvis inte nog, man ska också skatta så fort man haft lite flyt med värdepapper eller tur med lotteriet.

Men stöld går det givetvis inte att jämföra med för snart har vi ju så fina juldekorationer på stan...