Forumet - Om Gud

Om Gud

2217 0 80
Det finns de som säger att vi inte kan veta vad Gud är. Att Gud är utanför gränsen för vad vi kan veta. Men om vi verkligen inte vet vad Gud är, då skulle vi inte heller veta att vi inte vet vad Gud är eller finns.

Att säga att Gud inte existerar blir därför ett poänglöst påstående. Lika så att säga att Gud existerar utanför gränsen för vad vi kan veta.

Gud finns, men vad är Gud?

Spana också in:

isola:

Det är ju enligt det resonemanget lika meningslöst att säga att Gud finns som att Gud inte finns pga ingen kan veta det


Nej, hästar finns. Om du säger hästar finns inte, så har du fastnat i ett intellektuellt svart hål. Vad jag säger är att det är meninglöst att säga att det finns hästar som existerar utanför gränsen för vad vi kan veta, för då hade vi inte vetat att vi inte vetat att de inte existerade hästar. Med andra ord när vi pratar om hästar så menar vi något som vi kan veta.
kulturmarxisten:

Nej, hästar finns. Om du säger hästar finns inte, så har du fastnat i ett intellektuellt svart hål. Vad


Skulle Gud likt hästar finnas i stall, ridskolor och hagar världen över, som hästar gör, så vore det bevis för att Gud finns. Hästars existens är alltså bevisad.
Sen kan man ju fråga sig om hästar är Gud, och inte alls hästar.
mopsen:

vet du vad jag på senaste tiden har funnit fullkomligt beklagligt. ateiser, eller agnostiker, spenderar mer tid än faktiskt troende på tankar om Gud samt i diskussioner kring detta.


Jag håller med.

mopsen:

varför ens slösa tid med att benämna sig som ateist om du inte slutar behandla gud?


Jag håller med, dock så är ateism ingen egen position utan det är en anti-position kring ett påstående. Jag är inte ateist, eller ens agnostiker. Jag försöker i den här tråden förklara varför.
kulturmarxisten:

Nej när vi pratar om Gud så menar vi något vi kan veta. Hur kan vi annars prata om det?


Vad är det för skitsnack? Man behöver inte veta för att prata om det. Man kan snacka om en match som ska spelas och vilka man tror ska vinna även om man inte kan veta vad slutresultatet blir. Samma sak med Gud. Vi vet inte men vi kan spekulera.