Forumet - Om handeldvapen avreglerades, skulle du införskaffa ett exemplar?

Om handeldvapen avreglerades, skulle du införskaffa ett exemplar?

1358 0 36

Skulle isf ha i inlåst vapenskåp. Men av samma anledning som fängelsevakter som rör sig bland fångar inte har handeldvapen så skulle jag dra mig för att ta med den ut. Skulle ju ej heller vilja döda någon pga mitt samvete skulle äta upp mig inifrån, men i nödsituationer så vore det ju bra att kunna oskadliggöra någon, men det kan man ju göra med pepparspray.

Spana också in:


Nachac: Nej (Du röstade på detta alternativ)
Mest för att jag inte vet vad jag skulle använda det till om jag hade ett. Å andra sidan är det ju roligt att skjuta, med vad som helst egentligen, för att träffa massa småsaker eller annat skoj, men då kan man ju åka iväg till någon lämplig plats och bara låna ett vapen.

Nachac: Ja (Du röstade på detta alternativ
Med risk för att låta som en generisk våldskåt republikan skulle jag gärna vilja säkra en möjlighet att försvara mig, eftersom varenda idiot helt plötsligt kan tänkas vara beväpnad. Skulle dock stoppa undan den så den inte var synlig, men lättillgänglig, och inte ta med den på staden.

Nej. Ser inte nyttan i med att ha något. Dels för att det inte utgör en säkerhetsfaktor, för mig, skulle inte känna mig säkrare i mitt hem bara på grund av att jag har tillgång till ett sådant - om man nu skulle argumentera för den aspekten. Sedan att införskaffa bara för att man kan inte är något som gör mig upphetsad, direkt. 

statistiskt sett skulle det inte få mig att känna mig säkrare enligt någon meningsfull definition, och det skulle förmodligen utgöra en säkerhetsrisk i alla troliga scenarion, men ja, det skulle jag nog. inte så mycket för säkerheten som för att det kan hända att jag får motivation och möjlighet att mörda någon som förtjänar det på kort notis, då är det bäst att vara förberedd.

skulle nog förvara det/dem på något säkert ställe, dock.


Nachac:
Nej, det kan de inte, på grund av knivlagen.
Jo. Det enda knivlagen gör är att man blir straffad om man skulle råka ha en kniv på sig på allmän plats och polisen råkar märka det. Knivar är dock rätt små saker, så det är inga problem att ta med sig en i fickan eller väskan. Att åka hem till någon och skjuta denne i ett samhälle där skjutvapen är tillåtna är inte lättare än att åka hem till någon och kniva denne i dagens samhälle.