Aviseringar
Rensa alla

Om mänskligheten dör ut


Ämnesstartare

Om mänskligheten dör ut, endast som art eller att Jorden "går under", på grund av vad skulle det vara?
Asteroid?
Hypernova?
Brist på resurser?
Komet?
Naturkatastrofer?
Förändring i solsystemet?
Zombieapokalyps?

Vad tror du? 


   
Citera

kärnvapen? världskrig? klimatförändringar?

människor är oansvariga. vi i västvärlden vägrar ge upp våran lyx. aldrig att vi slutar åka bil, kolla på tv, jämt och ständigt använda våra mobiler. i u-länder har dom ju inte så mycket val. ifall dom vill ha el etc så kan dom inte välja de absolut miljövänligaste alternativen.
dessutom är vi maktgalna och kan inte respektera andras åsikter.


   
SvaraCitera
Captus

Biologiska vapen


   
SvaraCitera
Hando

Meteorer säger forskare på NASA är det största hotet då vi helt enkelt inte kan påverka dem och inte alltid vi upptäcker dem i tid. 
Hypernovor är också lite läskigt då det inte kommer någon förvarning innan vi grillas. Och det finns en del som är potentiella hypernovor ganska nära oss med rymdmått mätt.

Överlag skulle jag säga att hotet om utplåning är från rymden.


   
SvaraCitera

vore asballt om allt sprängdes eller så men lovar att solens omkrets kommer öka med 0232.1 sekunder och då blir det för kallt för nekturgalkattsbladväxten som dör ut vilket resulterar i att alla och allt dör ut lol rip


   
SvaraCitera
Haien

Globala uppvärmningen


   
SvaraCitera

Enhörningsinvasion


   
SvaraCitera

Känns inte direkt som om någon av dina förslag verkar relativt rimliga, inte för de kommande många åren hursomhelst. I sådant fall lär väl kanske en Hypernova drabba planeten om ett bra tag. Komet kanske men det har väl börjat bli ganska klyftiga när det gäller till att söndra kometer före de anländer. Och om 30 år har de nog kommit ganska långt med det. 30 år är väldigt liten tid av alla år som jorden funnits till som en planet och ganska liten chans att någon komet lär komma på den lilla tid då ingen annan sådan kommit hitintills under de 4-5 miljarder åren. Eller ja, ingen som förstört planeten fullständigt, men som art har det ju kommit en och en annan, huruvida de fullständigt utplånat är väl lite osäkert, men ja, de har ju haft väldigt stor inverkan hursomhelst. Men ja, för att jorden skulle gå sönder så pass att man kan kalla den förstörd så krävs nog någonting stort utifrån i rymden som påverkar så pass. Tvivlar på att någonting på jorden skulle kunna utplåna det hela. I sådant fall som art, inte allting.


   
SvaraCitera

Meteoriten/asteroiden som slog ner i Mexikanska Golfen för 65 miljoner sedan och som utrotade dinosaurierna var lite drygt 10 km i diameter

En meteorit träffade jorden i det här området för 65 miljoner år sedan och vid nedslaget frigjordes energi motsvarande 100 000 gigaton trotyl. Utsläppen av stoft och partiklar lade jorden i mörker, fotosyntesen upphörde och ledde till massdöd bland växter och plankton, vilket fick till följd att faunan högre upp i näringskedjan drabbades. Dinosaurierna utplånades – i själva verket utplånades minst 75 procent av livet på jorden i en gigantisk massutrotning – och det gick fort.

Källa: http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/gigantiska-vulkanutbrott-dodade-dinosaurierna

Tänk om en meteorit som är 10x eller 100x större än den som slog ut allt liv när dinosaurierna utrotades skulla drabba jorden. Det är nog inte från om OM utan snarare NÄR det kommer att ske.

Å andra sidan kommer ju ändå vätet på solen att vara förbrukat framöver och då slocknar solen för gått och hela vårt solsystem kommer att kollapsa... dvs bli ett svart hål.   Ledsen


   
SvaraCitera

ska jorden gå under så hoppas ja på en feeeeeet explosion som bildar en ny planet med allt som jorden har o så börjar allt om igen haha


   
SvaraCitera

Ragnarök så klart! Fast alla människor dör iof inte då....


   
SvaraCitera

troligen är det när tredje världskriget bryter ut 


   
SvaraCitera

Skulle vara pga oss människor. Antagligen har vi då förstört vår värld tillräckligt för att inte kunna överleva.


   
SvaraCitera

Donald trump


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Har en bok som heter "50 sätt att sabba planeten"


   
SvaraCitera