Forumet - Om mänskligheten dör ut

Om mänskligheten dör ut

1894 0 18
Om mänskligheten dör ut, endast som art eller att Jorden "går under", på grund av vad skulle det vara?
Asteroid?
Hypernova?
Brist på resurser?
Komet?
Naturkatastrofer?
Förändring i solsystemet?
Zombieapokalyps?

Vad tror du? 

Kommentarer (2)

  1. hade varit lite häftigt med zombieapokalyps om jag ska va helt ärlig

  2. Haller helt med Kaospojk, da vore vall la koolt. (Stavar koolt med k for jeg kaen).

Tråden har 18 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Meteoriten/asteroiden som slog ner i Mexikanska Golfen för 65 miljoner sedan och som utrotade dinosaurierna var lite drygt 10 km i diameter

En meteorit träffade jorden i det här området för 65 miljoner år sedan och vid nedslaget frigjordes energi motsvarande 100 000 gigaton trotyl. Utsläppen av stoft och partiklar lade jorden i mörker, fotosyntesen upphörde och ledde till massdöd bland växter och plankton, vilket fick till följd att faunan högre upp i näringskedjan drabbades. Dinosaurierna utplånades – i själva verket utplånades minst 75 procent av livet på jorden i en gigantisk massutrotning – och det gick fort.

Källa: http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/gigantiska-vulkanutbrott-dodade-dinosaurierna

Tänk om en meteorit som är 10x eller 100x större än den som slog ut allt liv när dinosaurierna utrotades skulla drabba jorden. Det är nog inte från om OM utan snarare NÄR det kommer att ske.

Å andra sidan kommer ju ändå vätet på solen att vara förbrukat framöver och då slocknar solen för gått och hela vårt solsystem kommer att kollapsa... dvs bli ett svart hål.   Ledsen


Spana också in:

Meteorer säger forskare på NASA är det största hotet då vi helt enkelt inte kan påverka dem och inte alltid vi upptäcker dem i tid. 
Hypernovor är också lite läskigt då det inte kommer någon förvarning innan vi grillas. Och det finns en del som är potentiella hypernovor ganska nära oss med rymdmått mätt.

Överlag skulle jag säga att hotet om utplåning är från rymden.
Känns inte direkt som om någon av dina förslag verkar relativt rimliga, inte för de kommande många åren hursomhelst. I sådant fall lär väl kanske en Hypernova drabba planeten om ett bra tag. Komet kanske men det har väl börjat bli ganska klyftiga när det gäller till att söndra kometer före de anländer. Och om 30 år har de nog kommit ganska långt med det. 30 år är väldigt liten tid av alla år som jorden funnits till som en planet och ganska liten chans att någon komet lär komma på den lilla tid då ingen annan sådan kommit hitintills under de 4-5 miljarder åren. Eller ja, ingen som förstört planeten fullständigt, men som art har det ju kommit en och en annan, huruvida de fullständigt utplånat är väl lite osäkert, men ja, de har ju haft väldigt stor inverkan hursomhelst. Men ja, för att jorden skulle gå sönder så pass att man kan kalla den förstörd så krävs nog någonting stort utifrån i rymden som påverkar så pass. Tvivlar på att någonting på jorden skulle kunna utplåna det hela. I sådant fall som art, inte allting.
Jag satsar på att Trump kommer att ha dödat oss alla innan 2021.
Nej men för att vara seriös så tror jag att vi människor kommer döda oss själva med hjälp av kärnvapen. Tredje världskriget är precis runt hörnet, vi i Sverige skulle förmodligen vara safe, men det skulle endå vara en level 6 of extinction warning över hela världen, vilket innebär att miljarder människor kommer dö.
Sen kanske vi bombar hela Afrika för att vi helt enkelt är för många på jorden. (inte racism från min sida men det är så vissa ser på det då det har mins pengar/resurser som kontinent).
kärnvapen? världskrig? klimatförändringar?

människor är oansvariga. vi i västvärlden vägrar ge upp våran lyx. aldrig att vi slutar åka bil, kolla på tv, jämt och ständigt använda våra mobiler. i u-länder har dom ju inte så mycket val. ifall dom vill ha el etc så kan dom inte välja de absolut miljövänligaste alternativen.
dessutom är vi maktgalna och kan inte respektera andras åsikter.