Forumet - Om man ej betalar sina böter

Om man ej betalar sina böter

1569 0 24

Geigerzähler: Vad händer då? Har ej råd, hade betalat annars, men känns som en jävla stor summa pengar för en person utan inkomst att hosta upp.
De kommer att gå till Kronofogden tillslut om de inte betalas. Borde väl dock gå att lägga upp någon form av avbetalningsplan kan jag tycka? Om det inte går direkt så brukar det gå när ärendet har gått vidare till inkasso. 

Spana också in:


Buddah: De kommer att gå till Kronofogden tillslut om de inte betalas. Borde väl dock gå att lägga upp någon form av avbetalningsplan kan jag tycka? Om det inte går direkt så brukar det gå när ärendet har gått vidare till inkasso.
Ja, men för att få en betalningsplan så måste man ringa samtal, gå på möten o.s.v. Kan inte göra det p.g.a. socialfobin.

ghostwriter: hur stor är skulden
Alltså vet inte riktigt, står att jag skall betala för analyser, men antar att jag bara betalar för mina blodprov och inte scanningen av alla grejer de hittade? Hade saker som var helt ok som de ändå testade, alltså sådant du kan köpa på apoteket + saker som inte var helt ok på mig och i kroppen. Så är 65 dagsböter á 50kr + två blodprov + brottsofferjouren.ghostwriter: VEM är du skyldig
Är ju bara mig själv som jag skadat, så mig själv IMO... Men nu är det ju inte min åsikt som styr rättssystemet i Sverige (tyvärr) så antar att det är någon annan, jag vet inte.

Buddah: Jag tror nog att det skall gå om du kan fixa läkarintyg för din socialfobi. Tycker att du borde kolla upp i alla fall, det är sjukt ovärt att få en betalningsanmärkning om du kan undvika.
Har redan jättemånga tror jag, orkar ej lägga tid och energi på det där. Min ekonomi rasade efter att JAG blev utsatt för ett allvarligt brott, blev utkastad från skolan, fick mina mediciner indragna, fick gå omkring och oroa mig över HIV och andra blodsmittor, mådde för dåligt för att ta mig till soc/läkare så blev utan inkomst i flera månader.

Det fungerar dock just nu, men har ej råd med extragrejer utöver det alla i mitt hushåll behöver.

Geigerzähler: Det fungerar dock just nu, men har ej råd med extragrejer utöver det alla i mitt hushåll behöver.
Okej, men jag råder dig ändå att försöka om du orkar. Blir ju mycket lättare för dig själv sen när du kan söka lägenhet och så när dina gamla betalningsanmärkningar har försvunnit. 

Känner du att du inte orkar så är det väl inte så mycket att göra åt. 

Geigerzähler: ghostwriter: VEM är du skyldig
Geigerzähler: Alltså vet inte riktigt, står att jag skall betala för analyser, men antar att jag bara betalar för mina blodprov och inte scanningen av alla grejer de hittade? Hade saker som var helt ok som de ändå testade, alltså sådant du kan köpa på apoteket + saker som inte var helt ok på mig och i kroppen. Så är 65 dagsböter á 50kr + två blodprov + brottsofferjouren.
Läste dit första inlägg lite dåligt. Rodnar

Så det är böter? Torskat för röka, eller?

3.250 kronor i böter + två blodprov + brottsofferjouren?

Har du inga pengar dvs inga pengar på bankkonto så är det bara att skita i att betala. Förutsatt att du inte äger lägenhet (bostadsrätt), fastighet, bil eller båt.

Buddah: Blir ju mycket lättare för dig själv sen när du kan söka lägenhet och så när dina gamla betalningsanmärkningar har försvunnit.
Är nöjd med mitt boende som jag har just nu. Men ja, det lättaste vore ju att få bort dem så att jag kan få större i framtiden... Får försöka ta tag i det, ska få en tid hos en skuldrådgivare efter sommaren.

ghostwriter: Läste dit första inlägg lite dåligt. Rodnar

Så det är böter? Torskat för röka, eller?

3.250 kronor i böter + två blodprov + brottsofferjouren?

Har du inga pengar dvs inga pengar på bankkonto så är det bara att skita i att betala. Förutsatt att du inte äger lägenhet (bostadsrätt), fastighet, bil eller båt.
Jag citerar mig själv.  Cool

Tillägg: men räkna med att du åker på betalningsanmärkningar som iof sig försvinner efter 3 år om du gör enl förslaget ovan eller om det går till Kronofogden vilket det gör i vilket fall som helst om du INTE betalar i tid!

Böter eller skatteskuld är skit samma - staten är tuff! Enda fördelen är att skulden preskiberas efter tre år... det gör däremot INTE en privat skuld!!!