Forumet - Om man själv är sin största fiende

Om man själv är sin största fiende

542 1 13
Hur gör man för att förbättra sin självuppfattning? Då menar jag att man har dålig självkänsla, inte tycker att man själv är värd något bra, låter sig utnyttjas av killar, sviker sig själv och inte behandlar sig själv med respekt. Hur ändrar man det dåliga mönstret? Om man har haft det så hela livet.

Spana också in:

Självskadebeteende är en negativ spiral. Om man har dålig självkänsla och sedan blir utsatt dålig behandling, så tror man att man förtjänar att bli dåligt behandlad.

Då tycker man att det inte spelar någon roll hur man blir behandlad i fortsättningen. Och varje gång man råkar ut för det så intalar man sig att man förtjänar det; därför sänks alltså självkänslan för varje gång man utsätter sig för den behandlingen. Man blir van.

Vänj dig alltså vid något annat. Vänj dig av vid att utsätta dig för saker som du mår dåligt av. Då vänjs du av med att tänka att det inte spelar någon roll hur du blir behandlad. Ta det dag för dag. Dess fler dagar du lägger mellan gångerna, desto längre tid blir det mellan de gånger då du tänker på dig själv som värdelös.

Försök.

Dold text: Och efter att ha sett vad du skrivit tidigare, så vill jag gärna tillägga att det där med att du har mycket sex inte alls behöver vara något problem; det som är ett problem är att du inte bryr dig om hur de behandlar dig
Carrexiz:

Hur gör man för att förbättra sin självuppfattning?


Man omger sig runt människor som vill en väl. Människor man trivs tillsammans med och som får en att må bra. Sedan behöver man någon man kan vädra sina tankar hos. Vare sig det är en bra vän eller någon kurator att prata med. Använd bloggen för att skriva ut sina känslor när du mår som värst. Brukar må sådär ibland, då känner jag för att människor kan göra vad de vill med mig, jag har slutat bry mig. Som en trasdocka, begagnad, känslolös, känslokall, livlös.

Sedan är frågan, varför du mår dåligt över huvud taget?