Forumet - Om man vill läsa en bra utbildning, vilken är det?

Om man vill läsa en bra utbildning, vilken är det?

4519 0 149
Jag menar det känns som det finns väldigt många nackdelar med alla utbildningar :( Ingenjörsutbildningarna: massa asociala, oskulder, nördar osv. Riktigt hård utbildning med tung matte/fysik. Sedan har man ekonomi: en sak hård konkurrens! Omöjligt att få jobb. Jurdik: Mycket att läsa, mycket plugg och hård konkurrens.

Vad skall man läsa om man vill ha en någorlunda bra lön, stimulerande och kul jobb med utvecklingsmöjligheter? Lärare? Det har ju dålig lön och status nu :(

Någon?

Spana också in:

vaJOO:

och så har du en sjuklig svaghet för fördomar, vilket inte kommer att hjälpa dig i något yrke då fakta är det som är väsentligt.


Vadå? svaghet för fördomar? Det har jag väl inte. Jag vill inte hänga med massa asociala, oskulder, wow-nördar, dagarna in och ut. Inga tjejer i klassen, till slut blir jag en av dem, asocial. Hände en vän till mig han gick i en teknisk skola och efter ett tag, blev han bara konstig som dem.
vaJOO:

där är fördom nr 1... alla är inte det. det är inte en "massa" asociala, oskulder, wow-nördar...


Så du menar alltså att folk som läser till ingenjör inte saknar en viss social kompetens? Och att dem flesta är lite av vad man skulle kalla forever alone. Som inte har testat på alkohol förrän man kommer till universitet och skall dricka sig apfull och bete sig som en 15 åring.
Anura:

Tanken är att jag skall läsa bygg/maskin eller ev. indek för modligen inte indek.


där finns det väl minst töntar..

Anura:

Så du menar alltså att folk som läser till ingenjör inte saknar en viss social kompetens?


säger att det finns många som inte saknar social kompetens. känner flera st.

Anura:

Och att dem flesta är lite av vad man skulle kalla forever alone


har ej fått det här intrycket.
Anura:

Inte på maskin, där finns det massa bilnördar som gillar att mecka med bilen och ta en bärs. Väldigt WT


nej.

Anura:

då kanske man får fråga vad du läser? För du verkar ta illa upp? Är du en nörd?


suck... det som fick dig att skriva det där, det är d som kommer att få dig att misslyckas, oavsett utbildnig. förstår du inte att jag tar illa upp när jag ser din trångsynthet? [shake]
vaJOO:

suck... det som fick dig att skriva det där, det är d som kommer att få dig att misslyckas, oavsett utbildnig. förstår du inte att jag tar illa upp när jag ser din trångsynthet?


Jag är ledsen om du ser mig som trångsynt, det är jag definitivt inte. Men det är bara den här bilden jag har fått när jag har sett människor på skolan, vänner har förklarat osv.