Forumet - Om mustascher

Om mustascher

3651 0 30
Liksom många andra modetrender, är mustaschen föremål för skiftande popularitet genom tiden. Även om den moderna kulturern ofta associerar mustascher med män i den viktorianska eran, visar Susan Walton som i början av den viktorianska eran ansiktshår var "betraktas med avsmak" och att mustaschen ansågs märket för en konstnär eller revolutionär, som båda var på den sociala frans för tiden.

Enligt en studie utförd av Nigel Barber har resultaten visat ett starkt samband mellan en bra äktenskap marknad för kvinnor och ett ökat antal mustascher bärs av den manliga befolkningen.

I en studie utförd av J.A. Vass och EM Blunk,visade att personer i ledande ställning visade sig uppfatta, och därför vara mer benägna att anställa, män med ansiktshår.

En studie utförd av Freedman föreslog att kvinnor som studerar vid universitetet i Chicago föredragna män med ansiktshår eftersom de uppfattade dem att vara mer maskulin, sofistikerad och mogen än renrakade män.

Vad tycker ni? [crazy][tard]

Spana också in:

Mustascher och skägg i övrigt markerar en könsmässig skillnad till kvinnor och de är mycket populära i mellanöstern. De får en kille att se ut som en gammal farbror och gamla gubbar kan förstås se mer förtroendeingivande, kunniga och trygga ut än unga killar. Jag har svårt att förstå varför man vill se ut som en gammal gubbe, om det inte är för att man har dåligt självförtroende och tycker att det hjälper en att hävda sig - en del med skägg har sagt till mig att de känner sig oskyddade och ser barnsliga ut utan. Smaken är förstås olika.
tlaltecuhtli:

menar du att naturlig hårväxt bör ses och behandlas som en symbolisk artefakt?


Nej absolut inte: även huvudhår är naturlig hårväxt, och det behöver man då rakt inte raka bort. Men man behöver inte rätta sig efter en enskild persons preferens. Ska man tala om sådana så tycker jag att merparten ser betydligt bättre ut med längre hår på huvudet och slät hud i ansiktet, och därmed kan man anse det nuvarande modet där man rakar huvudet och låter ansiktshåret växa så alla liknar skalliga gubbar som kontraproduktivt i skönhetshänseende. [shake]

Men visst, det finns givetvis de som passar i skägg och rakad skalle.