Forumet - Om någon tycker att jag e ful?

Om någon tycker att jag e ful?

1244 0 13

Spana också in:

Folk har ju olika smak, den som säger så är en otrevlig människa och därmed ändå ingen vars åsikt om en är något att bry sig om, men däremot är det liksom dinkompis säger här ovan onödigt elakt att säga.

Ogillar man någon som ändå inte gör en något bör man hålla det för sig själv, den sortens kritik har ingen förutsättning att vara konstruktiv eller till någon nytta alls, därmed är det bara elakt och inget annat.

Det är samma sak när människor som inte känner mig säger att jag är högfärdig/snobbig etc. Eftersom jag inte har förtroende för bedömingen från människor som inte känner mig eller jag vet vill mig väl, kan en sådan kritik inte få någon annan effekt än att kännas som trakasserier. Jag brukar undvika dem, men vad man egentligen ska göra är förstås att säga ifrån, så gott man nu orkar och kan. Den typen av kritik har inte förutsättningen att fungera på något konstruktivt sätt. Så försök säg ifrån! 
Det är bara onödigt trams att kläcka ur sig påståenden om att någon skulle vara ful. Om någon säger att någon är ful, säger det mer om personen det kom ifrån än om själva personen det var riktat till.
Inget att ta åt sig för.

Alla är vackra, alla är snygga. Det är bara att visa uppfattar det mer än andra. Det ligger helt i betraktarens ögon.