Forumet - Om otrohet och tvåsamhet

Om otrohet och tvåsamhet

391 0 22
Läste just en tråd om otrohet. Och det fick mig inte att fundera, för det har jag gjort gång på gång. Men, det fick mig att undra hur andra ser på det egentligen?

Vad är otrohet egentligen? Och vad säger att den ska vara det? Varför ska alla finna det rent naturligt att man ska vara två, tillsammans, trogna, och inga undantag?

Spana också in:

Otrohet är när man sviker en överenskommelse inom förhållandet, imo.
För mig handlar det om själva "sveket" som skulle vara det jobbiga, inte att min partner skulle göra något snuskigt med någon annan.

Aspergersbarn:

Varför ska alla finna det rent naturligt att man ska vara två, tillsammans, trogna, och inga undantag?


Håller inte riktigt med dig, jag tror nog (eller hm, nä, jag hoppas nog) att par kommunicerar med varandra och sätter upp sina egna "regler" osv, även om det finns en norm. [cute]
Nintendo:

att par kommunicerar med varandra och sätter upp sina egna "regler"


Jag vet inte jag. Jag har märkt genom mina små diskussioner med människor lite här och var att tanken på något annat än tvåsamhet har aldrig funnit sig in.

Vet min föredettanågotsånärkanskeflickvän blev väldigt förvånad när vi pratade om detta, och som sagt andra. Hittills har jag bara stött på ett fåtal personer som när de gått in i förhållanden pratat om det istället för att låta det ligga underförstått att "vi är vi två och endast vi".

Men självklart skulle det vara helt underbart om jag har fruktansvärt fel i den tanken! :)
Aspergersbarn:

Hittills har jag bara stött på ett fåtal personer som när de gått in i förhållanden pratat om det istället för att låta det ligga underförstått att "vi är vi två och endast vi".


Jag kan ju bara utgå från mig själv och så, hm. [blush]
Du kan ha en poäng, det är mycket möjligt att det inte alls är så vanligt som jag tror att det är, men jag gör det själv och jag har vänner som gjort det. [cute]
Det känns i alla fall som folk förstår att det finns fler alternativ än bara monogami i alla fall.

Fast tvåsamhet är ju fortfarande normen, precis som alla utgår från att alla är heterosexuella tills de säger något annat så utgår folk från att man är monogam tills man säger något annat.