Forumet - Om tjejer har rätt att klä sig hur de vill...

Om tjejer har rätt att klä sig hur de vill...

5313 1 144
... varför klagar man då på när en tjej i ett spel klär sig så här:

bp43w9c.jpg

Dv00o3K.jpg

w3Ng6xL.jpg

36f66d07faafc0e8986c928cddac093f.gif?v=1

Så vad händer om tjejerna själva väljer att klä sig HUR DE VILL - sexualiserar de sig själva då? Var det inte så fritt trots allt? Varför säger man ena sekunden att tjejer ska få klä sig hur de vill utan att möta hånfulla ord och fördomar, och andra sekunden hånar man tjejer i spel som har sexig klädsel. Hyckleri much?

Om tjejer ska få klä sig hur de vill så gäller det åt båda hållen - och då ska en sådan här utstyrsel inte vara det minsta problem.

Spana också in:


Nachac: Du är medveten om att spel inte är verkliga va? Att det faktiskt inte är en verklig person som klätt sig själv?
Nej, jag är utvecklingsstörd så jag ser inte skillnad på animerat och verkligt. Rullar ögonen

Poängen, som jag försökte förklara i startinlägget, är att tjejer ska få klä sig hur de vill. Och då måste det även gälla fiktion som serier, film och spel. De allra flesta tjejer ges en personlighet och porträtteras som riktiga kvinnor till viss mån.

Varför klagar då folk på hennes klädseln, när de i nästa andetag tycker att man ska få klä sig som man vill? Det låter ju onekligen som att man får klä sig som man vill, men bara om man klär sig "rätt", inte sant?

rbb: Nej, jag är utvecklingsstörd så jag ser inte skillnad på animerat och verkligt.
Med tanke på resonemanget måste man ju kolla.
rbb: De allra flesta tjejer ges en personlighet och porträtteras som riktiga kvinnor till viss mån.
Nja.
rbb: Och då måste det även gälla fiktion som serier, film och spel.
Fast i den överväldigande majoriteten av fallen är det män som designat och "klätt" dessa kvinnor. Ditt resonemang blir sålunda genomknasigt och den första frågan återigen aktuell.

Nachac:
Med tanke på resonemanget måste man ju kolla.
Nja.
Fast i den överväldigande majoriteten av fallen är det män som designat och "klätt" dessa kvinnor. Ditt resonemang blir sålunda genomknasigt och den första frågan återigen aktuell.
Så du har aldrig sett en riktig kvinna klä sig på det här sättet? Det är ju inte så att hennes kläder har hittats på, de har hämtats från verkligheten.

Nachac:
Att du hittar exempel på något likartat innebär inte klä en spelkaraktär med det. Kan lova dig att ingen verklig kvinna på någon form av militäruppdrag eller dylikt skulle klä sig så.
Hur vet du det, och varför tar du dig rätten att förbehålla hur kvinnor ska få klä sig? Minns du de israeliska soldaterna?

female-israeli-soldiers-2.jpg?w=448&h=29

Screen-Shot-2013-06-02-at-9.51.55-PM.png

Där hängde skinkorna ut rejält.

rbb: På vilket sätt är det opraktiskt? Kollar du exempelvis på kvinnliga ninjor i feodala Japan så använde de ofta nakenhet och sex för att avleda uppmärksamhet och på så sätt lyckas döda fienden snabbt.
Tvivlar i allra högsta grad på att de var nakna när de slogs. Du måste ju själv förstå att att en militär, agent eller dylikt inte skulle springa omkring i endast underkläder.

Nachac:
Nej.
Skott, slag, slitage och så vidare. Jösses.
Så du anser att fiktionella karaktärer inte kan ha några personligheter?

Dräkten ger lägre försvar än andra dräkter i spelet, så är det faktiskt.Ingen namn.:: Dumt svar men det är ändå troligtvis en man som gjort dataspelet och klätt henne så. Inte som hon klär sig som hon vill.
Men hur kan du veta hur hon vill klä sig?schim: Har en stark känsla av att det är en av manligt kön som skapat figuren
Återigen, hur kan du veta hur hon vill klä sig?