Forumet - Omättlig kropp! Hungrig nästan jämt!

Omättlig kropp! Hungrig nästan jämt!

1146 2 11
Hej där ute!
Jag kämpar just nu med att ta mig ur min ortorexi, och ligger just nu fortfarande på undervikt med dåliga värden, men är otroligt motiverad att bli frisk på riktigt nu! Skulle egentligen bli inlagd, men jag ville verkligen testa att bli frisk på egen hand. Har helt avbrutit min maniska träning och äter sex mål om dan, helt enligt kostcirkeln. Blir piggare i skallen för varje dag![bigsmile]

Problemet är bara att min kropp känns omättlig.. Jag äter tex frukost som består av havregrynsgröt med nötter och frukt i och även en smörgås med pålägg till, det är ju vad de flesta matscheman rekomenderar, men även efter detta så känner jag att min kropp vill ha mer.

Jag är ju liksom nöjd på detta, men känner ändå en svag hunger kvar. Ska jag då ta en till macka, eller försöka vänta de tre timmarna till nästa måltid? Vill inte riskera att skena upp i vikt heller :( Vet inte om det är ortorexins röst som talar.. [sad] Kan ju inte låta bli att känna mig glupsk som vill äta mer än matschemat...

Någon som har haft samma erfarenhet när ni skulle gå upp i vikt? Att kroppen känns som den förbränner allt man äter direkt? Kan det bero på att man ligger på sån skuld till alla organ och blod och hjärta och allt? [confused]
För det första så tycker jag verkligen inte att du skall känna dig glupsk. För kroppen är så smart att den säger till att du är underviktig och vill gå upp i vikt. Därför skickar den iväg signaler om att du skall äta så du kan hamna på en sund vikt. För det andra är det jättejätte svårt att ta sig ur en ätstörning själv. Jag tycker du skall söka till något ställe, MHE tror jag hade passat dig eftersom du äter och vill bli frisk! (På så sätt slipper du fråga umare när det kommer frågeställningar.) Jag vill även passa på att tipsa dig om en blogg http://narjagblirfri.blogg.se/. Har kan du läsa och få motivation om det är så att det känns svårt att utmana dig själv men livsmedel som känns jobbiga.
Lycka Till!!

Spana också in:

Tack för alla svar, det hjälper!


SLCD:

Prova att äta mat med en högre näringsdensitet och som tar längre tid att bränna.


Jo jag försöker äta mycket fett, så som nötter, yoghurt osv till frukost, men det känns som att det försvinner ur kroppen nästan direkt. Har du något tips på bra livsmedel till frukost som skapar den där sköna mättnaden? :)

människan: Tack för tipsen! Jag har hjälp på traven, ska bla få en mentor att träffa, och även börja med kognitiv beteendeterapi.. Synd bara att det är kö till nästan allt.. Men kändes skönt att läsa det du skrev, att kroppen behöver näringen. Men det är ju djävulen i mig, som får mig att känna mig glupsk, som får mig att tänka "såhär mycket äter minsann ingen annan". Men ska försöka att lyssna på kroppen och inte på hjärnan och ögonen när det gäller portioner osv..

[love]
radiiokiller:

Ska jag då ta en till macka, eller försöka vänta de tre timmarna till nästa måltid?


Som tidigare talare tycker jag du ska prata med den som gav dig matschemat, kanske skulle ni kunna lägga in mellanmål eller liknande? Det är ju gott och bra för kroppen, det ska vara gott att leva.
radiiokiller:

Tack för alla svar, det hjälper! Jo jag försöker äta mycket fett, så som nötter, yoghurt osv till frukost, men det känns som att det försvinner ur kroppen nästan direkt. Har du något tips på bra livsmedel till frukost som skapar den där sköna mättnaden? :)människan: Tack för tipsen! Jag har hjälp på traven, ska bla få en mentor att träffa, och även börja med kognitiv beteendeterapi.. Synd bara att det är kö till nästan allt.. Men kändes skönt att läsa det du skrev, att kroppen behöver näringen. Men det är ju djävulen i mig, som får mig att känna mig glupsk, som får mig att tänka "såhär mycket äter minsann ingen annan". Men ska försöka att lyssna på kroppen och inte på hjärnan och ögonen när det gäller portioner osv..


Havregrynsgröt till frukost håller mig mätt typ 4-5 timmar