Forumet - Ombytta roller i omtalad video

Ombytta roller i omtalad video

12306 2 205


Det är nog många av er som sett den här videon redan. Vad tycker ni? Gav den ett bra perspektiv på hur kvinnor överlag kan behandlas under vardagen, i hemmet och på gatan? Jag tyckte själv den var riktigt bra och träffande, den stämde in på många situationer jag varit med om.

Senast ändrad 17 Feb 2014, 19:04 av time

Spana också in:

Känns mest ganska krystat. Ogillar dessutom offerrollen som feminister ihärdigt försöker sätta tjejer i. Sexism existerar i princip inte och är i de flesta fall mest minimala problem. Många av de könsroller som finns i samhället bygger på att kvinnor och män helt enkelt är olika och så ska det få vara. Vill kvinnor bryta mot könsrollerna klarar kvinnor av detta själva, man behöver ingen feminist eller man som hjälper dem på traven. Feminister får sluta med att göra kvinnor och tjejer till offer. Tjejer kan själva.  Sedan finns det naturligtvis beteendeproblem, men det är en annan sak.


NiklasW: Ogillar dessutom offerrollen som feminister ihärdigt försöker sätta tjejer i.
Det handlar inte om att försätta kvinnor i en offerroll, det handlar om att visa på att många män varken tar hänsyn till eller respekterar kvinnor. Oftast tar detta fenomen form i vardagssexism. 

NiklasW: Sexism existerar i princip inte och är i de flesta fall mest minimala problem.
Bara för att du inte varit med om det ska du inte vara snabb med att säga att något inte existerar. Jag har personligen varit med om ett flertal av situationerna som visades i filmen, nästan varenda.

NiklasW: Vill kvinnor bryta mot könsrollerna klarar kvinnor av detta själva, man behöver ingen feminist eller man som hjälper dem på traven.
Det är trevligt att kunna känna gemenskap och solidaritet när man själv inte alltid pallar. Ensam är inte starkast. Du säger alltså att alla feministiska organisationer bör upplösas till fördel för individen? Är inte du själv medlem i Sverigedemokraternas parti? Hur tror du det hade känts för dig att ensam stå och försöka förklara problemet med mångkulturen som du ser det, utan att ha någon bakom dig? Du pratar jämt och ständigt om att vi andra ska ta hänsyn till att det finns många SDare både här på forumet och ute i verkliga livet. Jag säger det här för sista gången, lev som du lär, för i helvete.