Forumet - Omdesign av postverktygen

Omdesign av postverktygen

2493 0 55
Under den senaste veckan så har jag och André filat lite på hur man kan göra postverktygen mer åtkomliga för nya användare, utan att göra att de är allt för irriterande och tar upp en massa utrymme.

När jag säger "postverktyg" så syftar jag på det som idag är gömt under det vita pluset längst ned i posterna:

Image

Problemet är att nya användare inte hittar de här verktygen, för det är inte precis som att det vita pluset skriker: Klicka här för att anmäla inlägg!

Istället för att jag ska babbla mer så tänkte jag helt enkelt visa er vår nuvarande prototyp:
http://jsbin.com/akuyab/24/

Tanken är att verktygen ska hålla sig undan till det att man faktiskt vill komma åt dem, så att de inte ska störa läsupplevelsen i onödan.

Nu skulle vi vilja höra om ni har några idéer på hur man kan göra det hela bättre. Har ni några frågor så kan jag säkert försöka svara på dem.

TL;DR: Asso vi skulle villa att man kan klicka på jox bättre va tror ni??

Spana också in:

Följdfråga: Ni som har smartphones, förstår ni hur ni kan använda detta?

Dold text: Ni ska antingen tap:a eller dubbeltap:a (beroende på operativsystem) för att få fram verktygen.

Är det uppenbart nog? Är verktygen viktiga på en mobil plattform, eller räcker det med att man har superenkel tillgång till "anmäla", och lite mindre enkel tillgång till de andra? Skulle ni uppleva det som bättre om verktygen alltid syntes på mobila enheter? Motargumentet till det är givetvis att man har en mindre skärmyta på en mobil, och då vill man ju helst inte ta upp den med en massa skräp som i 99 fall av 100 inte behövs.

Tankar? Testa gärna.