Aviseringar
Rensa alla

Omg, panik! Hatar gymnasiet!


Ämnesstartare

Asså allt känns så jävla fel! För två dagar sen började jag på gymnasiet och det har varit en mardröm! Jag hade verkligen förväntat mej att allt skulle bli så bra! Att man skulle träffa nya kompisar och ha så jävla kul! Alla säger ju att gymnasiet ska va så bra, den bästa tiden...man blir så besviken när det inte stämmer! Jag kände liksom ingen där, men grejen är att dem flesta känner varann sen innan! Så dem har redan hittat varann och dem skiter såklart i mej när dem redan har kompisar. Grupperingen har liksom redan börjat..Är det normalt när det bara har gått två dagar?! Vi har inte haft några lära känna övningar, nej det ska vi ha om några veckor på ett läger! Jag orkar inte vänta. Det känns verkligen inte som det kommer bli bättre..Allt ja vill ha är några vänner i klassen. Ja skulle bli så lycklig. Idag försökte ja prata med några, det gick bra i början men dem vill hellre prata me sina kompisar och vänder mig ryggen åt..Ja gråter varje kväll och har ont i magen innan ja går till skolan. Jag mår inte bra. Jag är blyg och osäker när ja träffar nytt folk. Men asså ja blev blivit kompis med en tjej första dagen..men asså ja kan inte va kompis me henne. De går inte. Hon typ gillar mig asmycket och vill va me mig. Men hon har i stort sett blivit mobbad större delen av sitt liv, ingen gillar henne i min klass och hon följer efter mig som en svans! Det känns som att alla tar avstånd från mig för att jag är med henne! Jag har lust att dissa henne när som helst, men ja skulle aldrig kunna göra något sånt hemskt. Men hon e verkligen inte min typ..Jag vill verkligen inte va me henne. Jag vill försöka lära känna dem i min klass utan henne, men det går inte när hon följer efter mig som en svans. Men ja vågar inte direkt lämna henne heller. Då blir ja ju verkligen HELT SJÄLV. I början tänkte jag att vi kunde lära känna nya tillsammans, men alla hatar verkligen henne. Ja tycker så synd om henne, men samtidigt vill ja tänka på mitt eget bästa. Ja mår verkligen INTE bra! Jag blir så ledsen när ja ser att mina andra kompisar redan har skaffat massa nya vänner. Jag orkar inte gråta längre..Vrf kan inte dem i min klass bara släppa in en till i sitt gäng? Fatta vad glad ja skulle ha blivit..Jag kommer inte kunna klara plugget utan vänner. Ja vill inte byta klass för då kanske det händer samma sak. Blir det bättre? Kommer ja kunna få vänner i klassen? SKa ja dissa hon som följer efter mig? Snääälla svara, ja vill hoppa av gymnasiet om det inte blir bättre! 🙁


   
Citera

sunshine3:

Alla säger ju att gymnasiet ska va så bra, den bästa tiden...

vem fan har sagt det


   
SvaraCitera

du kommer stöta på problem i svenskan btw,


   
SvaraCitera

men va fan du har gått där tre dagar skärp dig [mad]

sunshine3:

Alla säger ju att gymnasiet ska va så bra, den bästa tiden...

nej det är vad folk sa om lumpen


   
SvaraCitera

orkar ej läsa men
du måste engagera dej om du vill ha kompisar
va social fråga frågor o låtsas att du e intresserad av vad som kmr ur derss käftar


   
SvaraCitera

sunshine3:

två dagar

LUGNA NER DIG!!!
Det blir säkert bra, du måste ju inte hitta någon i din klass? Antar att det finns ett ex. antal andra elever i din skola också. Hooka med någon som går i 3an, det finns alltid coola typer i 3an½!


   
SvaraCitera

Tickstart:

du kommer stöta på problem i svenskan btw,

[love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Med tiden så kanske det bättre. Annars kanske du får byta klass elr gymnasie skola om inte lixom ?
Men jag tror nog det kmr gå bra. Har du föresten inga kompisar ifrån högstadiet elr går du på gymnasium i en anan trakt ?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

StrawBerryField:

Har du föresten inga kompisar ifrån högstadiet elr går du på gymnasium i en anan trakt ?

Nej ja har några kompisar på samma skola men vi har ju inte samma raster och sånt. Jag kan ju träffa dem ibland i skolan men det skulle va så mycket enklare ifall ja hade nån komips från min klass.


   
SvaraCitera

Kände så första veckan i gymnasiet också, gick till ett par ggr till lärarrummet och sökte efter klassföreståndaren i syfte att byta linje, hon var dock inte där och sen orkade jag inte gå dit igen. Ännu en gång så spelade min lathet en avgörande roll i mitt liv. Idag stormtrivs jag med min klass, har en jävligt bra relation med alla.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alltså. Ge det lite tid. Ett tips är att ställa dig som reserv på någon annan linje/skola nu så att du har chansen att byta om det inte blir bättre.

Men att fly är inte bra. Det är något jag lärt mig. [no-no] Stå på dig, var social - gör det bästa av situationen. Om du är trevlig och inte allt för konstig så får du vänner snart om du anstränger dig lite.


   
SvaraCitera

var glad att du har en vän[confused]
varför hatar alla henne, vad har hon gjort?
måste du vara emot henne bara för de är emot henne?


   
SvaraCitera

Jag trivs inte i min klass och det här är mitt andra år, jag kan inte byta gymnasium pga av att jag slutade grundskolan 2008 och jag orkar inte börja om igen.
det är sjukt jobbigt![cry]


   
SvaraCitera

Fortsätt och se om det blir bättre.
Om inte kan du faktiskt gå om ettan om ett år, då träffar du nytt folk.


   
SvaraCitera

sunshine3:

.Ja gråter varje kväll och har ont i magen innan ja går till skolan. Jag mår inte bra.

nyttigt för dig, nu vet du hur "din svans" har känt sig större delen av sitt liv. anledningen till att många trivs mycket bättre på gymnasiet är för att man slipper högstadiementaliteten som du fortfarande verkar ha kvar...

sunshine3:

Jag hade verkligen förväntat mej att allt skulle bli så bra! Att man skulle träffa nya kompisar och ha så jävla kul!

allting blir inte perfekt bara för att du börjar i gymnasiet, det låter som du borde tagga ner lite och prata mer med dina klasskamrater. ge det lite tid.


   
SvaraCitera