Forumet - Onani. Är det en synd?

Onani. Är det en synd?

5961 0 38

Spana också in:

Evil Conduct:

Däremot är sex inom äktenskapet det


vaa?? ;p du skrev fel ord där hoppas jag?hanutannamnet:

Är onani en synd i kristendomen eller är det bara katoliker som anser att det är en dödssynd?


synd o synd. beror väl mer på om man kan handska det. jag vet att många kristna killar blir sexgalna o börjar porrsurfa o grejer efter att de har onanerat (eller att det är anledningen till att de onanerar).

men jag personligen ser det som synd iaf, men det nämns inte i bibeln mer än att en man vid namn Onan hade se med en kvinna o istället för att låta sperman spruta in i kvinnan lät det spruta ut utanför
I guess?

"Ni har hört att det blev sagt: Du skall inte begå äktenskapsbrott. men jag säger er: den som ser på en kvinna med åtrå har redan i sitt hjärta brutit hennes äktenskap. Om ditt högra öga förleder dig, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela kroppen kastas i helvetet. Och om din högra hand förleder dig, så hugg av den och kasta den ifrån dig....."
(Matteusevangeliet 5:27-29)

"...Det är bäst för en man att inte alls röra någon kvinna".
( 1 Korinterbrevet, 7;1 )

hanutannamnet:

Tänk om paret vill ha ett barn, hur ska de då få det?


Tror det menas att sex endast i syfte att skaffa barn, inte för nöje.
Nej det är inte en synd så länge man har det under kontroll. Synd är det som för en längre bort ifrån Gud och det kan jag inte påstå att det gör om man har onanin under kontroll.

Sen varför Katoliker ser det som en synd vet jag inte men de flesta kristna ser det inte som en synd. Den boken som vi använde oss av under min konfirmation så gick dom igenom det, om det var synd eller inte.

Stay blessed!! [y]
Katoliker håller ju lite mer på äldre synsätt och då är det inte lika öppet att vara sexuell skulle jag tro om man säger så. Däremot är nog många kristna i vårt moderna samhälle idag knappast av åsikten att det är en synd, det är något vanligt förekommande och behöver inte göra oss sämre eller mindre bra inför Gud.

Däremot har ju alla en personlig syn på det hela, och blir hela grejen en för stor frestelse som leder till något dåligt kanske kristendomen ska säga att man bör låta bli.. Men annars, kör på! [y]