Forumet - Onödiga låsningar

Onödiga låsningar

237 0 42
Varför låses trådar som potentiellt kan behandla olagliga ämnen, men som inte nödvändigtvis gör det? Det senaste exemplet är en tråd av något tard som frågade hur/om man kunde ladda ned musik utan att använda sig av Limewire, eller någonting i den stilen. Visst, retarden syftade med stor sannorlikhet på att ladda ned upphovsrättsskyddad musik som man vanligtvis behöver betala för att få tillgång till, men det betyder inte att hen nödvändigtvis syftade på det. Kanske eftersökte hen gratis, lagligt nedladdningsbar musik. Det enda som uppnåtts genom att låsa tråden var att hen inte får reda på att det faktiskt finns gratis musik att tillgå. Information som hen (med personens mentala status i åtanke) aldrig kommer att hitta själv.

Om inte annat så hade vi gemensamt kunnat göra personen till åtlöje genom att låtsas inte förstå att hen var ute efter Kayte Perrys senaste singel, och istället peka henne till gratis nedladdningar av instrumentala polkor från 1890. Varför fick jag inte chansen att göra det? [sad]

Min poäng (förutom att det är roligare att göra folk till åtlöje än att låsa deras trådar) är att in i helvete många trådar låses utan någon definitiv indikation att de bryter mot några lagar eller regler. Var ska vi dra gränsen? Om någon frågar efter en lösning på deras grafikkortsproblem, ska vi låsa tråden då de kanske anväder grafikkortet till att spela illegalt nedladdade spel? Ska vi låsa alla trådar som har med mekanik att göra, då personerna kanske använder den kunskapen till att bryta mot fartgränserna? Ska vi låsa alla trådar som har med plantskötsel att göra (okej, det kanske inte finns så många), då personen kanske odlar cannabis?

Tråden i fråga återfinns här.

Spana också in:

Jag tycker att regler och låsning av trådar ska ändras.

Skulle hellre vilja se fler oseriösa trådar, trådar utan diskussionsunderlag och poster i trådar som är off topic blivit raderade.

(Kan ni ens ta bort det någon har skrivit i en tråd, utan att låsa tråden eller ändra det som skrevs i posten?)

Jag tror att det skulle vara ett trevligare klimat på ungdomar.se ifall off topic och oseriösa svar rensades bort från seriösa trådar med diskussionsunderlag.
Jellybeans:

Skulle hellre vilja se fler oseriösa trådar, trådar utan diskussionsunderlag och poster i trådar som är off topic blivit raderade.


Jellybeans:

Jag tror att det skulle vara ett trevligare klimat på ungdomar.se ifall off topic och oseriösa svar rensades bort från seriösa trådar med diskussionsunderlag.


Håller med. Det är ju inte superskoj när folk fjantar i seriösa trådar. Trådar som görs i klotter är just klotter, men gör man en seriös tråd så vill man inte ha massa fjams..
Wanking BC:

Han varnade mig idag [sad]


Trodde att det var en hona.

I love Lucy:

Det är ju inte superskoj när folk fjantar i seriösa trådar. Trådar som görs i klotter är just klotter, men gör man en seriös tråd så vill man inte ha massa fjams..


Trams är vad som gör UM till UM. The trams is here to stay. Hursomhelst så är det inte vad den här tråden handlar om, så antingen kan ni börja diskutera låsningar utav trådar som potentiellt, men inte definitivt behandlar olagliga ämnen, eller så kan ni försvinna. [mad]
Först och främst så kan jag säga att båda uppdatering av reglerna och andra diverse ändringar är under en diskussion och ett par förslag som verkar väldigt lovande tyckte admins har lags så det är på väg, vad exakt dom innebär kan jag inte säga förrän det är klart så ingen får för sig nåt i förväg.

Utöver det så är det meningen att som jag skrev till Åtta i PM att man ska ta det med vederbörande moderator om man anser att en tråd låsts felaktigt. Och naturligtvis gör mods fel då och då liksom jag som låste den tråden, jag läste fel och att Åtta påpekade det var helt korrekt och ändrades direkt.

Och som aristoteles säger så är det ibland svårt att tyda och då får man fatta sitt sunda förnuft eller fråga om råd av en annan moderator och kolla va de tycker.

Sen för att svara på grejen om oseriösa trådar etc så är det inte meningen att UM ska vara fullt av oseriösa trådar... alltså, skapas en tråd som har ett slags underlag för diskussion och vettig fortsättning i jämförelse med startämnet så är det mer eller mindre okej att tråden finns där, men spamtrådar eller trådar som det det bara står t.ex. "godnatt" i tar bara upp onödig plats och tillför inte forumet något och kommer tas bort.

Vissa moderatorer kommer också ta bort annat som annan kanske inte skulle just för att det anses som spam/trams enligt den ena och inte den andra.

Detta är det som admins våra hittils önskat och det vi följer, vi mods bestämmer inte reglerna utan jobbar för att följa dom.
Issen:

trams


Och precis som jag sade i en tidigare post så har inte tramsposter någonting med den här diskussionen att göra. Vad jag vill åstadkomma är att fram till dess att nya, klarare och direktare regler skrivs så ska inte trådar som potentiellt, men inte definitivt behandlar olagliga ämnen inte låsas då det bringar mer skada än nytta.
Åtta:

Vad jag vill åstadkomma är att fram till dess att nya, klarare och direktare regler skrivs så ska inte trådar som potentiellt, men inte definitivt behandlar olagliga ämnen inte låsas då det bringar mer skada än nytta.


Om tråden mer eller mindre utformas som en fråga hur man begår en illegal handling så kommer den låsas, det säger reglerna.
Issen:

mer eller mindre


Och där kommer bedömningar in i ekvationen. Om jag gör en tråd där det står: "Hur kan jag ladda ned musik?" så kommer den att låsas. Detta trots att jag mycket väl kan ha behövt hjälp med att använda min webbläsares nedladdningsfunktion eller behövt hjälp med att hitta gratis musik, allt p.g.a. att någon moderator antog att jag syftade på upphovsrättsskyddad musik. Vad som händer därnäst är att jag beger mig till ett annat forum där de direkt berättar för mig om magin bakom p2p eller bittorrent, varpå jag skrattar, masturberar och laddar ned alla Britney Spears album utan att betala.

Anledningen till att UMIT tagit med en regel om låsning av trådar som behandlar olagliga ämnen är för att skydda sitt eget arsle. Om någon snut får för sig att börja anklaga UM för att vara en hub för illegala barnporrnätverk så kan UMIT säga att de gör allt de kan för att motverka det. Att tillåta trådar som inte definitivt bryter mot någon regel förändrar inte detta. UMIT kan fortfarande säga att de motverkar illegal verksamhet så mycket de kan, nu utan att lämna idioter informationslösa och människor som jag utan folk att håna.
Åtta:

"Hur kan jag ladda ned musik?"


Nej den typen ska egentligen inte låsas, då blir det istället kanske skäl att rensa vissa av svaren... det blir ett gränsfall och det var här som jag läste lite fel.Åtta:

Anledningen till att UMIT tagit med en regel om låsning av trådar som behandlar olagliga ämnen är för att skydda sitt eget arsle.


Ja självklart, och det spelar heller ingen roll om någon på UMIT är pro mord eller nedladdning, det är deras server allting ligger på och därför även om dom avsäger sig ansvar så blir dom ändå till viss del ansvariga ifall dom inte agerar mot att det används för andra att diskutera illegala handlingar.