Aviseringar
Rensa alla

Ont i kroppen av stress, tips?


Ämnesstartare

Har de senaste veckorna mått så dåligt och stressat så mycket att det gör ont i hela kroppen (armar och rygg, främst). Nån som har erfarenhet av detta? Hur blev ni av med krämporna?


   
Citera

När jag känner mig riktigt stressa så det börjar värka, sätter jag mig ner och kör lite yoga. Bra för både kropp och själ ~


   
SvaraCitera
mynona

Yoga kanske hjälper att lösa spänningar - det får i alla händelser kroppen att slappna av


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har erfarenhet. Öh, började lägga fokus på sånt som är roligt i livet och sket i allt d andra, sen gick symptomen över. Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: Jag har erfarenhet. Öh, började lägga fokus på sånt som är roligt i livet och sket i allt d andra, sen gick symptomen över.

Nice! Jag styrs onekligen mycket av katastroftankar just nu (främst gällande sömn). Borde släppa sånt och acceptera läget mer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Schism: Nice! Jag styrs onekligen mycket av katastroftankar just nu (främst gällande sömn). Borde släppa sånt och acceptera läget mer.

alla tankar man inte vet leder någonstans måste dödas dirr!!1


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Brukar köra lite qigong när det blir riktigt illa.
kanske mest känns bra för att kineserna blir jättesura.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vad är du stressad över? det kan hjälpa att prata


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

khgfghj: vad är du stressad över?

började med sömnproblem och ljudkänslighet, sen blev det mycket värre när jag skulle med på en lång resa och efter det har jag haft konstant hög puls m.m.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

har likadant. har börjat sluta tänka och tvingat mig själv att slappna av

sitt/ligg och fokusera på en kroppsdel i taget, föreställ dig att det strömmar värme/kraft/en färg genom. andas på det vis som känns bäst och ta det lugnt. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

är du stillasittande?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Träning. Försök att så gott du kan träna bort krämporna. Om du har möjlighet bör du köra slut dig själv rent fysiskt, så att kroppen kan få ur sig den extra-energin som stressen innebär. Det bör fungera både för de kroppsliga symptomen och även hjälpa med det psykiska. Det verkar som att du är i någon form av utdragen måttlig panikångest. Med tanke på den konstanta högpulsen och katastroftankarna.

Ut och spring eller leta upp något gympaband på nätet som du kan köra. Jag tror att du behöver aktivera dig själv med något där du inte tänker och som kan göra av med stressen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

svnfpudkA: är du stillasittande?

brukar hålla igång den första delen av dagen (i dag lyckades jag promenera till centrum och simma lite i badhuset) och ta lite frisk luft på kvällen, däremellan blir jag ofta stillasittande antingen i sängen eller i badrummet (det senare om jag har mycket ångest). försöker undvika sängen så gott det går, men det är svårt när det bara finns två rum att välja mellan.

min sömnvana innan detta var att se på nhl och sen somna gott runt 03-04. nu lägger jag mig mycket tidigare men sover mycket mindre (och vaknar fem gånger per dröm). vad gör man?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chib: Det verkar som att du är i någon form av utdragen måttlig panikångest.

måttlig för närvarande, tack och lov. den var fullständigt omåttlig förra veckan, med besök på akuten etc.

tar många promenader (och andra slags träningspass när jag orkar) men vet inte riktigt vad jag ska ägna mig åt emellan dem.

trodde jag mådde okej i går kväll men fick hög puls och somnade inte förrän sent på morgonen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

den sekundära pycnoharkessiska teorin: sitt/ligg och fokusera på en kroppsdel i taget, föreställ dig att det strömmar värme/kraft/en färg genom. andas på det vis som känns bäst och ta det lugnt.

ska testa


   
SvaraCitera