Forumet - ont med tampong

ont med tampong

13443 0 44
asså jag har verkligen problem :(
har haft mens i ett par år nu, men har ännu inte börjat använda tampong men idag tänkte jag, NU jävlar ska jag fan få in tampongen.
men det gör sjukt ont att ha mini och när jag drog ut tampongen gjorde det ont. det är knappt jag får upp tampongen och när jag trycker upp den gör det jätteont.

vad ska jag göra? :(

gjorde det ont för er i början?

Spana också in:

fridaaaaab:

okej, har också tänkt på om jag tkanske trycker upp den fel. men vet inte riktigt hur jag ska göra liksom


Fast det beror på. Gör det ont att det bränner så är du helt enkelt för torr, går den inte in så kan du spänna dig eller så är ett väck ivägen (du vet, som man kan känna när man onanerar ibland) och om det skär till i magen eller så, så har du kört upp den fel.
fridaaaaab:

aaaaa, det typ svider och bränner. sjukt obehagligt, och efter jag drog ut tampongen idag så var jag helt ömm


Men hur lite mens har du egentligen?
Btw, ta en spegel och kolla. Hålet kan ju vara lite..Hmm...Större. Jag har någon gång råkat köra upp den för långt "upp" i hålet, alltså nära kanten (en anledning att den kom fel till att börja med) där det inte var så blött. Testa närmare rumpan...(vad fan[zzz])
Kan bero på att du var spänd, för torr eller att den hamnade på sniskan.
Det är även viktigt att den kommer tillräckligt långt in när man väl fått in den, och att du inte tar ut den förrän den är helt nerblodad. Är den delvis vit och torr när du tar ut den så gör det ont.

Försök att slappna av ordentligt, se till att det är "blött" och ta det varsamt. Hur satt du när du försökte stoppa in den?
Det lättaste, tycker jag, är att sitta på toaletten.

Funkar det inte vad du än gör så är det kanske lika bra att gå till en gynekolog och kolla om det kan vara något fysiskt som gör det svårt för dig.
Slappna av ordentligt.
Notera att det är svårare att föra in den om du är torr, alltså fungerar det inte för vissa dem sista dagarna.
Tänk på hur du för in den. När den väl är inne så kan du vinkla lite på den, tills det känns bra. Tänk också på att du verkligen ska föra in den långt, annars kommer det kännas obehagligt när du rör på dig.
Om det är svårt att föra in den, så prova med fingrarna först.

Första gången jag provade gjorde det ont, och när jag skulle dra ut den kändes det som att hela mitt underliv skulle följa med. [shake] Antar att jag hade fört in den fel. Är det så för dig?