Forumet - Operation av käke

Operation av käke

5493 0 42
Ska om ca. 2 år operera under och överkäke pga. mitt underbett. Jag undrar om det finns någon som gått igenom en sådan här operation som gärna vill dela med sig om upplevelsen så jag vet på ett ungefär hur det är innan jag bestämmer mig om jag ska opereras eller inte. Jag har verkligen fobi mot operationer och saker genom hud och vill gärna ha folk som berättar så jag vet vad som väntar. Så finns det någon som gjort en sådan här operation, eller operation av bara över/underkäke så får ni mer än gärna skriva i detta forum. [rolleyes]
Wishes:

Tack så mycket, vet inte riktigt än om jag vågar. Det är trots allt en stor operation. Dessutom älskar jag mat.. och bara äta soppa under ca. 6 veckor e ingen hit :P


En tjej i min förra klass gjorde en sådan operation, tror jag. Jag tror ändå att det kan vara värt att äta soppa i 6 veckor. Tänk på att efter det får du äta vad du vill i resten av ditt liv, plus att du slipper underbettet [smile]

Spana också in:

Jo, det är ju sant. Men finns ju folk som fått nervproblem etc av det också. Va hos käkkirurgen idag och enligt han skulle det bara vara 3% som fick något sådant. Hoppas iaf att jag inte kommer bli någon av dom 3%. Hade tänkt operera mig pga. huvudvärk och knäppningar som uppstår pga. käken. Men samtidigt verkar de inte kunna garantera att något sådant försvinner. Så osäker är man ju.
Wishes:

Vad menar alla med päronansikte :o Så svullen hoppas jag inte man blir iaf >.<


mitt ex gjorde samma operation och då svällde kinderna upp och vävnaden på undersidan av underkäken svullnade så hon såg ut som ett typ ett päron i ansiktet.

tänk att du blåser upp kinderna och sen lite värre, och ser ut så i en vecka[wink]
Jag har också underbett, ska till karolinska imorn och berätta om jag är motiverad att genomgå operationen eller inte. Det lutar mycket till att jag vill göra det, men ska fråga dem många frågor så jag blir helt säker på mitt beslut.

Jag har lite svårt att säga "r" och "s" men dem garanterar inte att det blir bättre efter operationen men det stör mig också när jag biter ihop och känner att käkarna inte sitter bra ihop. Också tror jag det skulle bli bättre utseende mässigt också av operationen. Så jag tror det är värt det.
Malek:

Ah fast som jag har förstått är det vanligt att man tappar känseln men den kommer tillbaka senare. Att man tappar känseln för alltid tror jag är ganska sällsynt, fast inte säker ska fråga om det imorn.


kroppen brukar ju kunna läka det mesta men det är klart det kan ju gå hel fel i bland också
Malek:

Ah men jag tycker det vore helt okej att tappa känseln om den skulle komma tillbaka sen.


Va hos käkkirurgen igår och dom sa att det var 3% som tappade känseln ungefär. Men vad jag sett på internet så finns de många som tappat och fått tillbaka de men vissa hade fortfarande ingen känsel och störde sig inte mycket på det i alla fall.

Men när ska du opereras ungefär då? Och vad ska du operera? Över och under eller bara över?