Forumet - operera bort födelsemärken

operera bort födelsemärken

406 1 9

Spana också in:

Jag tycker inte att du skall ta bort dina födelse märken av den enkla anledningen att det inte finns någon anledning att ta bort dom. De ger inget obehag på kroppen och ofta tänker ingen på att de finns där.

Dock om du bestämmer dig för att ta bort dom så bör du fundera på för och nackdelar med de olika ingreppen som du kan använda dig av.

Operation är ofta snabbare än laser och kräver ofta bara en operation. Krävs nog inte heller att man söver ner dig, lokal bedövning är troligen det ända som krävs vilket kan vara obehagligt, men det fungerar bra (personlig erfarenhet av lokalbedövning). Dock är nackdelen att det KAN (och jag betrycker på KAN) bli ärr istället för ny vävnad.

Laser tar lite längre tid än vad en operation skulle göra, men å andra sidan gör man inget med kroppen än att man "tar bort" märket. Detta kan dock medföra ärr här med då man så att säga "bränner" bort märket med laser och detta kan även det leda till ärr om lasern är för stark.

Legitima läkare har dock koll på dessa båda saker men tycker du skall överväga mer om du tycker personligen att det är värt det då det är något man gör med kroppen som kommer bestå. Jag vil exempelvis skaffa en tatuering, men jag har väntat med det då jag vill ha en jag kan leva resterande av mitt liv utan att ångra den.

Hoppas detta hjälper :)

MVH Realm