Forumet - Opinionsmätning - Politik

Opinionsmätning - Politik

4067 0 19
Jag är intresserad av hur riksdagen skulle se ut om alla här röstade fram den, jag är medveten om att det antagligen inte kommer bli tillräckligt många för att få en stabil mätning men vi kan testa.

Spana också in:

Jag gillar det inte men tyvärr blir det SD, jag gillar dem inte men jag litar inte på M eller KD och det är migrationsfrågan som tynger rätt mycket. Jag vill nog inte behöva rösta på dem 2026, då skulle jag nog vilja ha startat eget parti. Att komma in i riksdagen får någo vänta till 2030 eller nått. SD är inget parti som vill rösta på i flera val men tyvärr finns inte många vettiga alternativ, åtminstone just nu.
Fast det finns visserligen andra partier utanför riksdagen, man kan ju rösta på MED eller nått. Jag får undersöka vad för alternativ det finns och var jag till slut hamnar. Så jäkla tråkigt att det är som det är, jag gillar det verkligen inte.

Axel_von_Färsen: Är kanske off topic men har en fråga till er som röstar/tänkt rösta på vänstern.

Vad är er syn på kapitalismen och vad ska vi ersätta den med?
Jag erkänner kapitalismen som överlägsen planekonomi. Jag lutar till och med åt det moderata hållet i en hel del ekonomiska frågor. På den moderata sidan känns det dock som om de blir allt mer lika Sverigedemokraterna så det finns inte längre någon anledning att rösta på dessa för liberala skäl. För mig stod det mellan vänstern, liberalerna och miljöpartiet.

De två sistnämnda är, för övrigt, såvitt jag vill minnas porrvänliga så självklart känner jag mycket för dessa (om ni miljönissar inte är det, kom ihåg; porr är grönt preventivmedel!).

Men vänstern tog hem det för min del, de var de enda som motsatte sig att polisen fick utökade befogenheter till digital avlyssning sist gången det var uppe på tapeten.