Forumet - Orättvist behandlad

Orättvist behandlad

725 0 27
Känner att jag har blivit jävligt orättvist behandlad i skolan.[tard]

Allting började med att jag skulle skriva en labbrapport och jag hade en vän i trean som redan gjort exakt samma labbrapport och fått MVG på den. Så jag bad min vän om hjälp och hon hjälpte mig skriva om den och förbättra det som läraren antecknat hon hade gjort fel.

allt detta resulterar i att jag borde ha haft en labbrapport med mvg right?

När jag fick tillbaka svaret stod det G- på labbrapporten... Vafan sätter lärarna betyg på hur man ser ut eller? jag en kille som går i tvåan får g- på en labbrapport som en tjej i trean fick MVG på...
[shake]
Detta var första gången detta hände och jag fick totalt fnatt.

Men men detta har hänt igen. Jag hade det stressigt i skolan och jag skulle göra en demografisk analys på Nya Zeeland. Min flickvän hjälpte mig eftersom hon hade gjort den innan och fått betyget VG.
Hon hjälper mig göra om den lite och byter namn. Jag fick betyget G! Av samma lärare hon haft och vi hade fixat till det han antecknat på hennes analys. [shake]

Detta är väll fan diskriminering eller något vad ska jag göra? har fan lust att snacka med rektorn om detta.

MVH förbannad gymnasiekille [mad]

Spana också in:

Först o främt vet han nt om att jag såkallat " fuskat" så han ska ändå nt döma betyg via det.
och jag har ju gjort om arbetena alltså inte samma formuleringar och tänkt igenom allt han velat ha inom arbetet. hur kan jag då få lägre betyg än mina 2 blonda tjejkompisar?.[shake]
Blueprint:

Först o främt vet han nt om att jag såkallat " fuskat" så han ska ändå nt döma betyg via det.


Förekommer plagiat har lärare rätt att sätta IG, oavsett om arbetet är bra eller ej.Blueprint:

Och som om ni aldrig har fuskat i en stressad situation?


Jag kan med gott samvete säga att jag aldrig fuskat eller plagierat någons arbete.
Spelar roll de är gymnasiet liksom den kunskap du kommer använda är ju värdelös om du fuskar när du väl skall arbeta i praktiken.
Dessutom din avatar gör mig väldigt arg och upprörd jag kan inte säga varför den gör det bara. Om din lärare har sett den så förstår jag varför du får låga betyg.
Blueprint:

MVH förbannad gymnasiekille [mad]


Jadu, kan ju skratta åt en jämförelse och säga att du är förbannad när du inte kunde ta dig förbi banklarmet, hahaha. [bigsmile]

Irrelevante:

Jag kan med gott samvete säga att jag aldrig fuskat eller plagierat någons arbete.


Zaew:

Har inte med saken att göra. fuskar du och bryter mot reglerna ska du inte komma och gnälla över att andra inte följer dom.

Blueprint:

Känner att jag har blivit jävligt orättvist behandlad i skolan.


Sätt dig ner med läraren och be denne gå igenom punkt för punkt vilka av skolverkets betygskriterier och mål din rapport uppfyller och inte uppfyller och utifrån detta be läraren motivera och förklara sitt val av betyg.

Håller du fortfarande inte med läraren så be att få en bedömning från en annan lärare.

Däremot med tanke på att du fuskat anser jag att du ska vara jäkligt glad att du överhuvudtaget fått ett betyg.
Jag har inte direkt kopierat min kompis arbete eller min flickväns arbete, Jag vände mig till dem pga dem redan gjort de arbeten och därför visste mer om dem vad man skulle kunna göra arbetena bättre.

Jag satte mig ner med båda och i princip gjorde ett arbete i deras stil men fick skiva med mina egna formuleringar och fyllde i det som dem inte hade med t.e.x demografipyramid.

Min slutsats är att jag inte fuskat, jag har gjort ett arbete från deras koncept som är väldigt snarlikt. Lika dant som du kan hämta info från wikipedia och göra om det till ditt eget arbete. är det fusk då?

jag är 100% säker på att läraren inte vet att jag arbetat med någon av de som hjälpte mig pga det går cirka 2000 elever på min skola vilket resulterar han inte lär komma ihåg alla liknande arbeten...