Forumet - orkar inte äta

orkar inte äta

396 0 24
hej hej, är mano depressiv, har ångestsjukdomar (ocd , panikångest o blabla) så därför mår jag dåligt.. så nu vet ni det liksom, men på allt så har jag en tid nu inte orkat äta. alltså, kan vara jätte hungrig, äter nästan aldrig mig mätt, för jag orkar inte. kan leva på 3 köttbullar o 1½ potatis o 3 mackor om dagen de är inte omöjligt, inte anorexifall portioner men, de är endå för lite! t.ex nyss, orkar inte göra nåt, var hungrig, men tog en muffins o lite godis... har ingen ork o bry mig. men smalare vill jag inte bli, vad fan händer ? kan ju inte precis vara ätstörningar då, eller på g kanske, jag vet inte?

Spana också in:

lemuu:

mjo vi äter rätt ensidigt hemma eller så , och så är jag lite kräsen på det..


Ja ensidig mat kan verkligen få en att tappa aptiten!

Jag åt extremt enspårigt i nära på ett halvt år. Levde på pasta, köttbullar, billys och nudlar.

Insåg tillslut att jag inte klarade mig. Nu så äter jag sallad till allt jag gör nästan och maten ser så extremt mycket godare ut med bara lite extra sallad vid sidan! Ruccola är min favorit nog...

Gör lite mat med någon! Att laga mat TILLSAMMANS gör maten godare faktiskt.
Jag vet, jag är nära på utbildad kock!
curlylicious:

hon är nu väldigt smal, du kan ju försöka äta oftare som 5 små portioner i stället för tre (i dittfall) små portioner..


äter bara 2 ggr ibland.. :( men ja, smart

Idiotpod:

Nu så äter jag sallad till allt jag gör nästan och maten ser så extremt mycket godare ut


jo, men de är inte alltid mamma har det hemma, men när hon har det, DÅ vill jag ha gurka o tomat [cute] bara det gör så mkt.. men ja vi har grymt ensidigt, speciellt eftersom jag inte tycker om vissa maträtter, så blir det ju ännu mer så.
Jag mådde väldigt dåligt psykiskt under ett år ungefär där panikångestattackerna nästan var daglig rutin och ångest var en självklarhet i vardagen. Det påverkade min aptit något kopiöst mycket. Jag hade ingen aptit över huvud taget. Det blev som en ond cirkel eftersom jag fick ångest över att min aptit var borta och det sista jag ville var att se ut som ett levande skelett.

Vad som fick mig att få tillbaka aptiten och bli av med ångesten var att bryta gamla mönster, ändra mitt levnadssätt och börja om från början.
jag gjorde till exempel slut med min pojkvän, flyttade och bytte nästan helt och hållet umgängeskrets. I och med det blev jag tvungen att tänka på helt andra saker, ta itu med problem som var helt nya för mig och på något sätt hitta tillbaka till mig själv som jag var innan jag ingick i ett förhållande med någon.
That's my story, väldigt kortfattat.
lemuu:

hej hej, är mano depressiv, har ångestsjukdomar (ocd , panikångest o blabla) så därför mår jag dåligt..


Kan det vara ditt psykiska mående i övrigt som får dig att tappa aptiten? Det är ganska vanligt. Jag tappar också lätt aptiten när jag mår sämre. Försök att prata med någon om hur du mår, och kanske strukturera upp ditt liv lite mer om det behövs. Det kan hjälpa dig att må bättre, och det kan i sin tur kanske ge dig din aptit tillbaka.
Började du med någon medicin nyligt? Vissa mediciner gör en helknäpp... Jag vet en som gick ner typ 15 kg på grund av tappad aptit när han började med fluoxetin. Han fick tillbaka aptiten när han lade av med skitmedicinen...
Kolla dessutom upp så att du inte har ett maniskt skov. Det kan vara det också, om du nu är manodepressiv. Det kan kanske låta konstigt, men jag har en i min närhet som är manodepressiv och hon magrar när hon är manisk för hon får inte i sig maten.

Gå till läkarn