Forumet - Orkar snart inte

Orkar snart inte

274 0 23
Jag vet inte vad det är med mig längre. Ibland kan det gå flera dagar innan jag äter någonting alls, då känner jag mig "stolt", duktig att jag klarat av att inte äta. Men sedan orkar jag inte längre och kan äta i två-tre dagar, men sedan må skit för att jag gjort det. Och känner att jag måste börja svälta mig igen. Det känns som att jag har mer kontroll när jag inte äter än när jag äter... Jag orkar snart inte...
Dancer12:

Det känns som att jag har mer kontroll när jag inte äter än när jag äter...


Jag kan se hur du tänker tror jag...
Anorexi handlar inte så mycket om mat, utan förmågan att kontrollera sig själv. Viljan att kontrollera sig själv uppstår när man får ångest, (som kan uppstå när man tappar kontrollen). Således, när du äter, så har du enl. dina mått mätt, tappat kontrollen. Du får ångest, och botar denna genom att bestraffa dig (för man mår ju "bättre" efter att man fått sitt straff, right?). Detta leder till en ond cirkel; anorexi.
Jag antar att du nästan upplever ett slags rus när du lyckas hålla dina matvanor, dvs. när du inte äter. Det är normalt att känna sig duktig, bra, rus, när man har absolut kontroll. Det är samma rus som extremsportare känner, eller när allt bara flyter på.

Det du måste göra är att försöka hitta ett annat rus att ersätta ditt med; en sport är ju klassiskt, men jag antar att du antagligen redan gör detta. Ett musikinstrumet kanske? Eller ett skolämne? Detta skulle nog inte påverka dig negativt, (i samma grad iaf).
Jag själv ägnar näst intill 40 timmar i veckan åt matematik, vilket håller mig ifrån de mer farliga aktiviteterna...

Vill du utbyta tankar, så är du välkommen att prata med mig.

Spana också in:

musikftw:

sitt inte vid datan och skriv, gå te nån jävla doktor elr nått


Ibland kan det vara svårt för en att tala om för en annan människa öga mot öga om hur det egentligen är, det är lättare att kunna skriva ner det, kanske sudda lite och skriva om det igen, så har jag det för att alla mina känslor, frågor och funderingar ska komma ut ..
Och jag tror inte att jag är ensam om det.