Aviseringar
Rensa alla

Orolig för cancer


hund02
Ämnesstartare

Hej, jag är en kille på 15 år som är orolig.
För ett år sedan hittade jag en knöl vid vänstra bröstvårtan, den kändes ungefär som en liten ärta och flyttade på sig när jag petade på den, några månader senare hittade jag fler knölar, en under käken, som kändes ungefär på samma sätt som den vid bröstet, och en på vänstra sidan av halsen, ganska nära nacken som också kände så men kändes även som att den satt i lite mer. Nu när det har gått ungefär ett år och ingen har riktigt försvunnit har jag känt mig orolig för att det kan vara något allvarligt. Finns det någon som har upplevt ungefär samma sak, och borde jag vara orolig?
Tack.


   
Citera
Kneko

Tror det bästa du kan göra är att ringa sjukvårdsupplysningen eller gå till vårdcentralen istället. Att spekulera här om vad det kan vara leder nog inte till mycket.

Med det sagt, låter bara som fettknölar, enligt mig. Men som sagt, kolla upp det ändå. 

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Fettknolar/


   
SvaraCitera
spket

En annan grej kan vara förstorade lymfkörtlar, de så de till mig 😉


   
SvaraCitera

Har en sådan där jävla liten knöl i ena bröstet som dök upp när jag just skulle börja skolan. Nu drygt 15 år senare så är den fortfarande kvar och bevisligen var det inte cancer. Enda problemet jag har av den är när en tjej rider mig och hon sätter sin hand (sina fingrar) rakt på knölen eller kulan så gör det ont som fan. 

Troligtvis en fettknöl.


   
SvaraCitera