Aviseringar
Rensa alla

Orolig för min längd...


Erkkk
Ämnesstartare

Tjena!
Jag är en kille på 15 år och är väldigt orolig för min längd. Jag är just nu 175cm och var 172cm i 7an, nu går jag i 9an. Jag har varit i puberteten ett bra tag eftersom jag fick könshår när jag var 11-12, vilket är en av anledningarna till att jag är orolig. Jag kom också in i målbrottet i 6an-7an men har fortfarande en massa röstsvängningar. Min pappa är just nu 183 och var 179 i min ålder. Min bror är 185 och var 183 i min ålder... Min morbror och morfar är dock båda två 192. Och min farfar är 183. Min mamma är 173. Så det jag undrar är om jag har slutat växa och om jag kommer bli lika lång som min pappa typ? 


   
Citera

När jag gick i mellanstadiet/slutet av lågstadiet så var jag 1.73m lång och var en av längsta i klassen på 30 elever. Sen mot högstadiet och nu så kom alla ikapp mig och jag slutade växa. Så jag är nu 1.72-1.73m lång.

Min pappa är runt 1.80m, min mamma 1.77m typ och min lillebror på snart 15 år är 1.87m ungefär samt min storebror runt samma som lillebror. Så jag är kortast med en bit.

Vid runt 16-18 års-åldern slutar man växa, så det är fortfarande chans att du växer lite mera.


   
SvaraCitera

Om det är väldigt jobbigt för dig (de längder du räknar upp är helt normala själv är jag 183 och resten av mina kompisar är mellan 160-190) kan du ta piller som stoppar växten. Men var nöjd istället 🙂 Du är inte övernaturligt lång utan bara normal 😛


   
SvaraCitera

Sluta växa gör man vanligtvis (inte alla, endel tidigare och en del senare) i tjugoårsåldern


   
SvaraCitera

Jag trodde jag var lång med 1.87 men sen när jag kom till Gymnasiet så hitta man vissa stollar som är säkert 2 meter långa. 


   
SvaraCitera

Är 196cm som 17...
tycker att korta killar är söta haha


   
SvaraCitera
Fenixo

Längd är inte det viktiga.


   
SvaraCitera

Var nöjd med allt som livet ger och allt det som du kring dig ser. Glöm bort bekymmer, sorger och besvär! Var glad och nöjd, för vet du vad? En björntjänst gör ju ingen glad. Var nöjd med livet som vi lever här


   
SvaraCitera

Inte så mycket du kan göra gener så klart var nöjd med din längd 
mig själv är jag 187cm och är 68 kg är nöjd ändå men smal 🙂


   
SvaraCitera