Forumet - Orolig över GMU

Orolig över GMU

19109 2 73
Det är så att jag har mönstrat (varit på antagningsprövning) i Stockholm förra veckan, och är nu väldigt orolig över att jag inte kommer få göra utbildningen GMU i höst.
Mina resultat vart följande där 1 är lägst och 9 högst...
Styrketest: 8/9
Muskelkapacitet: 8/9
Syn fel: 0
Färgseende fel: 0
Hörsel fel: 0
Intelligenstest: 5/9 (medel)
Befäls lämplighet: 6/9
Psykiska testet (Hos psykolog): 7/9 och hon skulle rekommendera mig.
Mina resultat gjorde att jag fick göra Jägartestet som innefattade ett väldigt lätt moment och en svårt. Det svåra testet skulle man ha en ryggsäck på 20kg på ryggen och ha ena benet på en bänk i 90* och sen hoppa upp och ställa sig på bänken med båda fötterna och ner igen, 75 GÅNGER PER BEN!! Klara 75 på vänstra benet och 35 på det andra. (Jag var en av få som fick göra provet)

Jag sökte till Livgardet i Kungsängen i första hand ( 20 platser och redan över 40 sökande ) och i andra hand I19 Boden som markstridssoldat ( tror det var 60 platser och 80 sökande just nu ) och det är ca. en månad kvar innan antagningsprövningarna är slut.

Man slår sedan samman alla resultat och får sedan ett betyg på det (Där F är sämst och A är bäst) och min sammanvägda tjänstbarhet blev A, alltså bäst.

Min fråga är nu, tror ni att jag lyckas komma in på någon av utbildningarna? Gör allt för att få komma in och jag gjorde allt jag hade där under mönstringen. Någon som har någon erfarenhet kring detta som kan säga vad ni tror?

Tacksam för svar!!
//Orolig kanske blivande rekryt!

Spana också in:

MacheteRampage:

Fatta mig inte fel, jag går definitivt inte med i försvarsmakten för att få döda. Dels ser jag det som en merit man kan ha på CV, och dels för att jag det som en möjlighet att prova på något nytt utöver det vanliga.


Men du är medveten om att du säljer ditt liv för att bli en som potentiellt kan mörda andra, om nu staten skulle vilja det
En merit är det definitivt för jobb, t.ex. polis, väktare el. liknande. Dessutom finns det många chefer på t.ex. Volvo i Göteborg som varit befäl i det militära.
Svenska staten skulle inte heller skicka ut soldater för att kriga så vitt det inte är ytterst nödvändigt. Detta av flera anledningar. Man finns inte i Afghanistan för att kriga, utan för att hjälpa de utsatta och utbilda dem..

Tycker även att tråden tappat sitt spår. Alla gör val i sitt liv och det är upp till var och en vad man vill göra, jag skulle inte klaga på er utifrån era val och värderingar.
Ska ni fortsätta ha negativ inställning så gör det på en annan tråd är ni snälla.. Ingen mår bra av detta tror jag.
dazed:

Kan förstå monty cantsin indignation men samtidigt är den inte så lite fånig heller. Tror inte du gör det för att bli en yrkesmördare ditt användarnamn till trots å du har nog fått ganska bra betyg så vitt jag kan se.


Tack! Ska jag vara 100% ärlig så är det sista jag vill se död och lidande. Men om det kommer till kritan och Sverige, mitt moderland och mina landsmän, hamnar i krig så är jag villig att offra mitt liv för alla svenskar och landet Sverige, dock är det något jag aldrig vill uppleva..
MacheteRampage:

Tack! Ska jag vara 100% ärlig så är det sista jag vill se död och lidande. Men om det kommer till kritan och Sverige, mitt moderland och mina landsmän, hamnar i krig så är jag villig att offra mitt liv för alla svenskar och landet Sverige, dock är det något jag aldrig vill uppleva..


Sedan så får du tillgång till topnotch hudsalva också.
MacheteRampage:

En merit är det definitivt för jobb, t.ex. polis, väktare el. liknande.


Ja, är bra om man är våldsam om man ska bli sådan

MacheteRampage:

Svenska staten skulle inte heller skicka ut soldater för att kriga så vitt det inte är ytterst nödvändigt.


hahaha, nä verkligen inte, och för den delen, staten förändras, imorgon kan det sitta folk som vill ha blitzkrieg där

MacheteRampage:

Man finns inte i Afghanistan för att kriga, utan för att hjälpa de utsatta och utbilda dem..


man finns för att forcera idéer och ideal man tycker är "rätt" på befolkningen medelst hot av våld och vapen, du kan ju gissa hur de reagerar på det
Monty Cantsin:

man finns för att forcera idéer och ideal man tycker är "rätt" på befolkningen medelst hot av våld och vapen, du kan ju gissa hur de reagerar på det


Är du helt jävla dum i huvudet? Du snackar från dina egna perspektiv just nu utan någon som helst fakta eller erfarenhet! Min kusin tjänstgjorde nyss i Afghanistan i 6 månader, han har en annan historia att berätta om vafan man egentligen gör där nere. Kan citera en sak han sa direkt när han kom hem, "Det ända man hör hemma på nyheterna är att folk sprängs och skjuts ihjäl, inte att vi räddar flera hundra människoliv varje månad" Ärligt talat, det verkar som om du har alla bokstavskombinationer i alfabetet förutom I och Q. Du verkar inte ha koll på något som rör försvars/krigsmakten alls, yttra dig då inte helst kring detta..

Lås tråden eller nått, skiten spårar bara ur ändå, jag har sagt mitt.
MacheteRampage:

Du snackar från dina egna perspektiv just nu utan någon som helst fakta eller erfarenhet!


Nej, jag snackar utifrån grundläggande semantik, den enes "lära och utbilda" är den andres tvång till förändring

MacheteRampage:

"Det ända man hör hemma på nyheterna är att folk sprängs och skjuts ihjäl, inte att vi räddar flera hundra människoliv varje månad"


Genom att mörda [smile]

MacheteRampage:

Ärligt talat, det verkar som om du har alla bokstavskombinationer i alfabetet förutom I och Q.


Din argumentationsteknik är klanderfri

MacheteRampage:

Du verkar inte ha koll på något som rör försvars/krigsmakten alls, yttra dig då inte helst kring detta..


Om man reducerar fösvarsmakten till det mest basala av fakta så är det de facto personer som utbildas i och hanterar vapen, vapen fyller bara en funktion och det är att avliva.

Du kan inte försvara det, jude.