Forumet - osäker på gymnasiet

osäker på gymnasiet

1529 0 2
Har nu gått två dagar på mitt gymnasie. Jag har alltid varit en lite blygare människa som har svårt att slappna av och socialisera i större grupper, men det brukar släppa relativt snabbt när jag känner mig tryggare. 
Jag var inställd på att gå med min bästa vän, men hamnade i parallelklassen istället. Där känner jag 2 personer men endast "ytligt" eller vad man ska säga. Problemet är att jag inte fått nån bra kontakt med nån från klassen än, hänger efter de 2 jag känner även fast jag såklart är sugen på att lära känna andra. Har inte klickat med nån och ALLA i klassen verkar gå med sina bästa vänner som de håller ihop med vilket gör det svårare pga min blyghet att snacka med de, känner mig bara påträngande... Har däremot snackat med folk i min parallelklass lite och tycker folket där verkar najs och mer lika mig liksom.

Nu till frågorna; Hur ska jag göra för att våga snacka med gängen som finns i klassen och tänka bort känslan av att vara påträngande?
Är det möjligt att kunna byta till andra klassen där min bästa vän går? 
Känner ändå för att ge klassen en chans men vill inte heller ångra mig då det är för sent...

Kommentarer (1)

  1. Arrangerade skolan ingen kickoff eller introduktionsvecka?

Senast ändrad 22 Aug 2014, 16:01 av André Vifot Haas
Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Två dagar är INGENTING! Du kommer att lära känna dina klasskamrater jättebra så småningom, var inte rädd. Du kan säkert byta klass, men jag tycker att du ska vänta lite. Går du med din bästa vän kan det ibland göra det svårare att lära känna nya människor och dessutom kan det vara jobbigt att umgås så intensivt (men ni kanske gått i samma klass tidigare?). Jag gick i parallellklass med min bästa vän på gymnasiet och det räckte gott och väl. Hela grejen med gymnasiet var för mig åtminstone att lära känna nytt folk. Det var bland annat det som gjorde gymnasiet kul, spännande och berikande!

Hur som helst: tålamod, raring. Hjärta Det bästa du kan göra nu är att slappna av, kom ihåg att alla andra elever är i exakt samma sits som du och vill lära känna dig. Du kan börja med att fråga enkla frågor som; var bor du, vilken skola gick du i förut, vad har du för ursprung (om de har utländsk härkomst), var har du köpt din tröja etc. etc. Finns OÄNDLIGA möjligheter! Men känn ingen oro över att du inte lärt känna någon ännu. Det tar åtminstone en-två veckor innan man börjar känna att man är en klass och gemenskap. Glad
Som Zymba skrev Tumme upp Men sedan så kan du försöka vara med den andra klassen lite också tillsammans med din kompis. Då lär du känna båda klasserna samtidigt och om du överväger att byta till din kompis klass så vet du redan lite om dom som går i hennes/hans klass!

Hoppas att det fixar sig! Sen så är det säkert nemas problemas att byta klass om du snackar med lärarna eller syv sålänge ni lär er om samma ämnen och så. Hjärta