Forumet - Osäker på mitt utseende...

Osäker på mitt utseende...

912 1 3

Hej! jag är en tjej som är 17 (snart 18) och jag är RIKTIGT osäker på mitt utseende. Jag har en tjej i min klass som ser riktigt bra ut, och jag har varit med när killar har kollat in henne (dem har till och med visslat efter henne) och hon får mig riktigt osäker på mig själv, och hon klagar över hur hon ser ut fast än man hela tiden får förklara hur killarna tycker att hon är jättesnygg/sexig... jag tog till och med upp detta med min pojkvän och jag citerar: "Visst, (anonym) kanske har alla ideal och ser nästan ut som en modell men du är väldigt fin och har en vacker själ..."

Jag kan redan säga att det nästan gjorde mig helt deprimerad efter att han sa det. Att ha en pojkvän som aldrig har sagt att jag är vackrast för honom men att han en gång har berättat att min vän nästan har alla ideal. Jag vet att han älskar mig men det känns bara jobbigt och i med att jag är så osäker på mitt utseende så mår jag inte bra av detta. Jag vet att detta inte är så viktigt, men ser ner på mig själv hur mycket som helst, varje dag försöker jag tänka på alla positiva saker om mig själv, men varje gång jag kommer till skolan så känner jag mig som helt patetisk och "ful"... 

Varför ställer alla så stora krav på killar och tjejer idag, att tjejer ska vara solbrända, störa bröst och sexig rumpa och killar ska vara vältränade och inte ha finnar... min kille är inte jättevältränad och har finnar men för mig är han den snyggaste killen som finns... Jag stör mig egentligen inte på min vän, jag stör mig på alla ideal och hur hon säger att hon ska vara "perfekt" (vilket är de krav som jag tidigare skrev)... Så som jag ser det är perfektion att man inte är falsk, att man inte plastikopererar brösten bara för att dem ska vara större osv... Men det är svårt när folk säger att det är perfektion.. kanske därför min kille inte säger att jag är vacker, kanske därför han bara säger att jag är "väldigt fin", för att jag inte är den sexigaste tjejen som finns... jag vill bara känna att jag också är vacker, att vara sig själv är det som är perfekt, att det är idealet. 

Sen är det inte så att jag vill pracka på min pojkvän att säga att jag är vacker, men det får ju en alltid att känna sig bättre att höra det från den man älskar.. Själv vet jag att jag inte är det... jag har finnar/lite dålig hy, jag är blek och inte har en kropp som en modell....

Är det någon som tycker likadant om just det här med perfektion och ideal? Ska man se ut som en modell men stora bröst, platt mage, sexig rumpa osv? Eller är det att vara sig själv perfektion? Bör jag vara stolt över mig själv? Eller ska jag skämmas över hur jag ser ut och ta en papperspåse över huvudet?

Tack alla ni som orkade läsa allt detta, tänkte ta det kortfattat men kände ändå att jag var tvungen att förklara så ni förstår vad jag upplever varenda dag... <3

Kommentarer (2)

  1. Suck vad vi människor ska göra allt så mkt mer komplicerat xD  

  2. Jag håller med där!

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Ett rätt givet jävla recept på att bli olycklig är att mäta sig med andra, det verkar deprimera så väl dig som hon som du upplever som mer vacker eller sexig - whatever, även om ni säkert båda är väldigt fina. Men ska man börja jämföra sig så blir man till slut tokig, finns alltid någon som har vackrare ögom, mer pengar, ett snyggare arsel, en tuffare Passat eller en göttigare lägenhet. Det är ju självklart mycket lättare sagt än gjort att  försöka skaffa sig det countryartisten skulle kalla för ett satisfied mind men jag tror det är något man verkligen tjänar på. Din karl har redan valt dig, försök finn en trygghet i det.

att ha alla ideal är inte idealiskt

har vart med om liknande innan min gubbe åkte till colombia ensam i 2 månader. "där finns ju skitsnygga tjejer" sa jag varpå han svarade ungefär samma som din

att han sa så är endast pga klumpig

vilket är lätt att vara i en sådan sits

gå inte runt å tveka på ditt utseende. skönhet kommer från insidan, cheezy men sant. om du känner sig snygg och självsäker när du själv går i korridorerna i skolan kommer pojkarna titta på dig med. om det nu är det du vill. 

din pojkvän vill ju vara med dig och ingen annan eller hur. han tycker säkert att du är vackrast i världen pga en kombo av din utsida och din insida.

Jag tycker själv att ideal är för utseende fixerade. Herregud, vem bryr sig om om du har stora bröst,eller små bröst, är tjock eller small? När det verkligen gäller är det personligheten som avgör. Och nej, ingen kan vara den sexigaste personen i allas ögon för alla tycker olika. Att jämföra sig med andra är bara dumt. Jämför dig ist med hur du såg ut för något år sedan och försök hitta skillnader och saker du trivs bättre med nu än då! 

Kram!