Forumet - oskuld konceptet socialt konstruerat?

oskuld konceptet socialt konstruerat?

1959 0 30

har funderat på det här lite, delvis pga laci green, ska inte ta all cred själv, men vad är egentligen oskuld? när blir en av med oskulden? är en till exempel oskuld om en har haft oralsex 100 ggr, men aldrig haft vaginalt sex eller analsex i fallet av homosexuella män? Hur blir homosexuella kvinnor av med oskulden? 

Det är ändå 2014, känns lite gammalmodigt med vagina + penis oskulden... eller anal+penis i fallet av homosexuella män. Lite lustigt är det dock att om en kvinna har analsex, men inte vaginalt så klassas hon fortfarande som oskuld av många. hmmm...   

och hur funkar det med dildos och typ fleshlights, om en har hållit på med sådana i flera år är en verkligen oskuld då? 

Är det konceptet socialt konstruerat och gammalmodigt?

Spana också in:


shatter: ja
Begreppet oskuld skapades under en tid när sex enbart var till för avel och därför endast penetrering av kuk i fitta definierades som "sex". 


Numera har folk sex på så många andra sätt att folk borde inse att begreppet inte längre funkar: även begreppet deflorering och hymen/att man blöder vid första samlaget har ju avslöjats som svammel och som kommande ur den tid då en tjej ofta var så rädd och okunnig vid samlag att hon inte var kåt och därför blödde. Oskuld är man tills man har haft sex med en annan/flera andra personer för första gången, men så fort man tänker närmare efter vad ordet sex kan betyda inser man hur omodernat begreppet är. 

ja.

enl det generella oskuldsbegreppet så skulle ju homosexuella aldrig bli av med den pga den går ut på att en spräcker den så kallade mödomshinnan (väl? kan ha fel). hur som helst så känns det som den universella synen på oskuld handlar om vaginalt sex vilket ju definitivt inte är den enda förekommande sexformen idag. dessutom låter oskuld fett stenåldrigt, ba "ah nu äru skyldig!!!" så fort en har sexat

nä fy