Forumet - Osthyveln ar tillbaka!

Osthyveln ar tillbaka!

485 0 22
Var ett tag sen jag loggade in har nu, men nar jag sag den har artikeln var jag bara tvungen att dela med mig av mitt fynd.

En hallandsk polis har gjort det igen, den kanda osthyveln har kommit fram igen, denna gangen ar det Sten Bengtsson som tagit fram den.
En annan bedrift han lyckades med for ett par ar sedan var att under ett forhor bryta fingret pa en femton-aring[y] Det var iofs langesen och har inte riktigt med saken att gora, men det sager lite om hans person...

Varje gång man använder cannabis är det som att ta en osthyvel och skära bort lite av hjärnan, den delen kommer aldrig tillbaka, säger Sten.
http://hallandsposten.se/nyheter/hylte/1.815014-manga-hyltebor-anvander-droger

Han tror att det går att motverka att drogen breder ut sig ännu mer om samverkan mellan polis, skola, föräldrar och övriga allmänheten förbättras.
– Alla invånare har ett stort ansvar, det gäller att vara aktiv och uppmärksamma tecken på drogpåverkan.
Nagon annan som far DDR-vibbar?

Tror ni missbruket av Dodsdrogen Cannabis kommer minska i Hylte nu nar Sten har varnat dem for osthyveln?

Spana också in:

Förutom osthyveln så finner jag även denna passage intressant:
Bengan:

Enligt honom fungerar cannabis som en inkörsport till andra, tyngre droger för många och är dessutom beroendeframkallande. Ungefär en av tio som testar blir så pass beroende att det krävs behandling för att de ska komma ur missbruket.


Om han bara var någon random polis som blivit intervjuad så var det väl en sak att han häver ur sig dynga, men snubben jobbar ju som "droginformatör". [rolleyes]
Åtta:

Om han bara var någon random polis som blivit intervjuad så var det väl en sak att han häver ur sig dynga, men snubben jobbar ju som "droginformatör".


Jo, hade varit kul att se vart han fatt de siffrorna ifran och om han pa nagot satt kan backa upp vad han sager.
Skrammade att de fortfarande matar folk med uppenbart bullshit...annu mer skrammande ar att den fria median i Sverige inte ifragasatter det alls utan bara publicerar allt som sanning.

Nar ska de inse att deras skitsnack inte minskar narkotikaanvandandet, dags att prova en annan approach snart?
Åtta:

en av tio som testar blir så pass beroende att det krävs behandling för att de ska komma ur missbruket.


Jag tror faktiskt det kan stämma, men inte för att det är beroendeframkallande utan för att personen inte vill sluta.

Cannabis är ju lite lurigt, när man väl börjat röka mycket så börjar ju ofta de intressan man gillat innan att bli tråkiga och man blir lite "kär" i drogen och inte vill sluta.
streckkod:

done


Okej. Avslutade precis en provanställning som värvare för Hassela Helpline. Kändes jävligt omotiverat med tanke på vad jag hört tidigare om Hassela och det intrycket jag fick där.

Hur som helst, första dagarna hade vi lite utbildning där vi fick lära oss lite om hur man värvade och även en del om organisationen. Där fick vi bland annat lyssna på en kvinna som tydligen jobbat med just ungdomar och droger längre än vad jag orkar minnas. Hon stod och snackade en massa om det och nämnde bland annat osthyveln, som hon tyckte funkade bra som jämförelse. Hörde en massa annat trams också, men det är det jag minns mest.
thcl:

Cannabis är ju lite lurigt, när man väl börjat röka mycket så börjar ju ofta de intressan man gillat innan att bli tråkiga och man blir lite "kär" i drogen och inte vill sluta.


Jag tycker mer det är så attdet inte blir lika kul att göra något nykter som att göra det bäng...och sen att det går mycket på vana...men att 10% av allasom provar skulle behöva behandling för att sluta är uppenbart bullshit! Det kan omöjligen vara en så hög siffra...kanske att 10% av alla som missbrukat behöver behandling. Det hade varit roligt att se vad "Informatörer" från andra länder ger för siffror...

iddqd:

Hon stod och snackade en massa om det och nämnde bland annat osthyveln, som hon tyckte funkade bra som jämförelse.


Jag kan inte förstå hur de kan tro att ett sådant sätt att försöka skrämma bort kidsen inte fungerarar! Hur kan man tro att det inte påverkar människr negativt när deras gud (Staten) står och ljuger dem rakt upp i ansiktet...det kansek fungerade bra förr innan internet, men nu kan folk leta reda på mer objektiv information och få kunskap om hur statens drogforskning går till...

Btw om någon ringer till dig på den där linjen...måste du trycka ner det där skitsnacket i halsen på dem då?
hixaren:

Btw om någon ringer till dig på den där linjen...måste du trycka ner det där skitsnacket i halsen på dem då?


Jag satt inte i jouren utan var bara ute och värvade, så jag vet inte vad det är som sägs till dem.
Känns i alla fall skönt att slippa jobba där längre.
thcl:

Menatr du missbrukat cb eller missbruk överhuvudtaget?


Syftade på cb, andra droger har jag absolut 0 koll på:P

iddqd:

Jag satt inte i jouren utan var bara ute och värvade, så jag vet inte vad det är som sägs till dem.


Akej, värvade medarbetare eller folk soom skulle ringa in?Ö:P xD

iddqd:

Känns i alla fall skönt att slippa jobba där längre.


Det var provanställning? Ska du inte ta jobbet om du får det då?