Forumet - Our Climate is not Your Business! 23-26 maj!

Our Climate is not Your Business! 23-26 maj!

303 0 46
"Våran framtid står på spel. Klimatförändringarna sker ohejdat och tiden att agera mot krafterna som driver på den är NU!

Medan hela världen mobiliserar och förbereder sig inför COP15 planeras ett olycksbådande möte. Den 24 - 26 maj 2009 kommer storföretag, klimatbrottslingar, kapitalister och deras allierade att samlas för World Business Summit on Climate Change (WBSCC) i Köpenhamn

Representanter för samma ekonomiska elit och multinationella företag som skapat de kriser som nu drabbar oss ska träffas, under täckmanteln av social- och ekologisk medvetenhet, för att utarbeta strategier som ska leda till mer företagsvänliga och marknadsbaserade "lösningar" på klimatkrisen. Den danska regeringen har redan uttalat att WBSCC kommer att ha en framträdande roll i COP15-förhandlingarna. Alltså är situationen den att samma ekonomiska elit som skapade klimatkrisen nu ombeds att lösa den genom samma gamla falska marknadslösningar som vi sett leda till Kyotoprotokollets misslyckande, och som kommersialiserar vår allmänna egendom, atmosfären, i profitsyfte!

Med några av världens smutsigaste industrier (kolindustrin, flygindustrin, osv) som deltagare och sponsorer av WBSCC , är det svårt att föreställa sig att det är planetens överlevnad de har i åtanke.

Men vi tänker inte låta dem arbeta ostört! Så i tre dagar, medan företagseliten ska diskutera hur de ska tjäna mer pengar på klimatkrisen och hur de ska sätta press på regeringar, utveckla och genomföra fler falska och marknadsbaserade lösningar, kommer vi att vara i Köpenhamn: Med start den 24:e med en massiv demonstration som kommer att vara riktat direkt mot konferensen för att visa vårt motstånd mot deras världsordning och för att rasera deras förhoppningar om att få jobba ifred.

Vi bjuder in alla till demonstrationen den 24 maj och uppmanar till autonoma aktioner den 24:e och följande dagar riktade mot konferensen eller de företagsskurkar som är involverade i det, vart de än kan gömma sig!

Vi kommer att omringa dem och störa dem så mycket som möjligt, för att en gång för alla låta dem veta att OUR CLIMATE IS NOT YOUR BUSINESS!

Demo Aktion, 24e Maj 14.00 Christianshavn Torv Köpenhamn, Danmark

Sovplatser, mötesplatser och annat praktiskt kommer att arrangeras. För mer information skriv till [email protected] eller kolla in http://www.climateaction09.org

Vi ses i Köpenhamn!

/ Climate Action 2009"

http://www.motkraft.net/nyheter/3509

Ses vi där? [wink]
"Weekend 23rd-24th May: Countersummit takes place. Actions, meetings, workshops and tranings. Accomodation @ Produktionsskolen AFUK Kigkurren 1-3 - 23000 Kbh.S; Infopoint @ Café Under Konstruktion - Stengade 50, 2200 Norrebro, Copenhagen

Sunday, 24th May: Demo and mass action. Our Climate is not Your Business! Christianshavns Torv. h. 14:00
Monday and Tuesday, 25th-26th May: Decentralized action days. More infos will follow.

Spread the word, come and join us! Register for accommodation or ask more at: [email protected]"

- Från häftet Action Days in Copenhagen 23rd-26th of May

Spana också in:

Homunculi:

Nej, jag föredrar att göra något konstruktivt, istället för att som mål att förlöjliga min egen sak och förstöra.


Vad gör du som är så konstruktivt? Sitter hemma framför datorn och klagar på folk som faktiskt aktivt engagerar sig och protesterar? :)

YÄÄÄÄY, DATORHJÄLTEN!!!

massgrav:

Nej [sad]


Synd. Det kommer hända en massa skoj. :(
God Konsument:

Vad gör du som är så konstruktivt? Sitter hemma framför datorn och klagar på folk som faktiskt aktivt engagerar sig och protesterar? :)
YÄÄÄÄY, DATORHJÄLTEN!!!


Sant, fixade till inlägget så att det står "jag skulle föredra", istället för att antyda att jag faktiskt gör nånting.
Dessutom klagar jag inte på folk som protesterar, bara på folk som gör sådana här protester. [no-no]
massgrav:

Säkerligen, men känns som att jag har tappat gnistan. Är inte längre intresserad utav att resa land och rike för att demonstrera


KLASSFÖRRÄDERI! BORGARSVIN! SMYGFASCIST! [mad][mad][mad]

Homunculi:

Sant, fixade till inlägget så att det står "jag skulle föredra", istället för att antyda att jag faktiskt gör nånting.


[smile]

Homunculi:

Dessutom klagar jag inte på folk som protesterar, bara på folk som gör sådana här protester. [no-no]


Alla de där elaka rödingarna som faktiskt gör något aktivt istället för att bara stå bredvid och se sura ut, bohoo. :'(:'(:'(
Tennsoldaten:

Så långt bort. [tard]


Hehe, typ 20 min för mig. :P

Mawns:

Jag tror att du demonstrerar mot saker bara för att det är skoj att demonstrera, inte för att du faktiskt har några åsikter.


Jag tror att du är dum i huvudet och borde ge fan i att hacka ner på folk som engagerar sig politiskt för att försöka förändra saker, när du själv bara sitter hemma framför datorn hela dagarna och tycker saker. Hade jag inte haft några åsikter så hade jag fan inte varit engagerad i en politisk organisation, gått på möten varje vecka, varit med och arbetat i den långa processen det tar att få ihop sånna här grejer, etc. Jag har en jävla massa åsikter och jag är definitivt inte med bara för att få bråka. Idiot.
Mawns:

Jag tror att du demonstrerar mot saker bara för att det är skoj att demonstrera, inte för att du faktiskt har några åsikter.


Eh va? Demonstrationer är ett av få sätt för autonoma grupper att få uppmärksamhet (speciellt då media aldrig diskuterar autonoma grupper förutom om det är något med våld i) och säga vad de tycker.

Att diskutera på ett forum som du verkar tycka är att visa sin åsikt lönar sig oftast inte, då andra debattörer här är väldigt övertygade över sin sak. När man väl argumenterar här argumenterar man ju för att folk som inte har bestämt sig ska se ens åsikter.

Anarkismen använder direkt aktion. Det är självklart att God Konsument också använder sig av det.