Aviseringar
Rensa alla

Overklighetskänslor osv.


Ämnesstartare

Tja.Bäst jag berättar hela storyn.
Jag kickade spice rätt mycket förut (ganska mycket,och ganska länge).
Senast jag kickade spice var för ungefär 2 månader sen.
Jag kickade med en snubbe som jag tyckte om atm, jag mådde skit och fick en rejäl psykos och gick till toaletten. Lugnade ner mig lite, men sen märkte jag att tvättmaskinen var igång, och efter 1 min så började det spelas upp en otroligt jobbig "melodi" i mitt huvud som inte gick över,fick världens panik men fick hålla käften för att hans föräldrar var hemma.
Tillslut somnade jag, och vaknade upp mitt inatten och märkte att det var över.
Nästa dag mådde jag otroligt dåligt, och var ganska efterbäng.
Samma dag så blev jag förflyttad till en fosterfamilj pga att jag inte kunde bo hemma.
Jag mådde så otroligt konstigt, inga overklighetskänslor eller liknande, snarare "verklighetskänslor".jag bara tänkte riktigt djupt osv
Sen gick det över.
Nu en månad senare så mixade jag lite med smnen. Jag hade varit uppe i ver 24 timmar och sedan sov jag bara i 3 timmar osv.
Jag vaknade mitt inatten av en rejäl overklighetskänsla, var iskall och allting ekade. det höll i ca 5 min och sedan så gick det över.
Jag kunde inte somna om, och låg vaken och sen började det igen.
Nu känner jag fortfarande sådär.
Det r inte skitjobbigt så att det känns farligt. Det är bara otroligt frustrerande och jag kan inte stå ut med att hra ett endaste ljud. För jag har fått bättre hörsel( eller inåtvänd hörsel typ), och stör mig på varendaste ljud, tex vattnet som låter när man sätter på kranen , eller när jag hör någon prassla med en påse osv.
Det brukar hjälpa ibland om jag sätter på musik, och det brukar dämpa ner ångesten.
Om nätterna så har jag otroligt svårt att soman, fyfan.
Hör massa röster i huvudet (endast när jag ska sova) och kan se massa läskiga saker i huvudet. är jag besatt av demoner eller vad fan är det som händer med mig.
Och nu äntligen till frågorna:

Ska jag ska hjälp, eller kommer det gå ver av sig själv?

Kan det här bero på att jag kickat spice rätt mycket?

om så, varför får jag dessa feelings 1 månad senare?

Någon mer som har nå liknande problem som jag?

Och ja. Det var dumt av mig att överhuvudtaget testa spice, men det är min ensak.

Så snälla svara inte " spice är skit" eller liknande fr jag är mycket medveten om det,vill helst ha mogna svar.


   
Citera

Orkade inte läsa hela din text, du skulle ha kört lite styckindelning vettu.. 

När jag har haft overklighetskänslor (dock ej pga droger) så har jag typ försökt att blunda och tänkt tankar som: "Jag är här nu, den här dagen, det är fint väder och jag gör detta.. (beroende på vad jag gör ofc), jag har kul och allt är fri och fröjd" därefter brukar de gå över sakta men säkert, ibland inte alls, ibland får man ngt återfall snabbt som fan och allt blir obehagligt som fan igen, brukar bara sätta mig ner och blunda då och försöka tänka på något kul tills det blir bättre. 

förr i tid1 fick jag sånna attacker hela tid1, och inget bortsett från ren sömn hjälpte för att bli av med känslorna.  


   
SvaraCitera

numera känner jag att de är på väg ibland, men brukar kunna "styra iväg" från dem genom att fokusera tankarna på något. Kommer vid tillfällen som när jag är nervös eller ej har sovit på 24+ timmar.   


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

gjorde det fast det fuckade up när jag publicerade inlägget.

Tack. Jag försöker tänka bra tankar osv, det brukar bli bra atm, men sen blir det sådär overkligt igen och världen saknar ett djup, den där känslan och känner mig som ett spke. och jag blir bara helt lost.
Svårast är om nätterna när jag hör röster osv.
hoppas det går över med tiden.

By the way, hur länge har du haft såhär? :s


   
SvaraCitera

Har haft så där i snart 2 år efter en psykos, jag hade dock levt på MDPV, spice och andra droger under ett par månader. Tror det kommer att gå över fortare för dig,det är rätt vanligt men jobbigt efter en psykos. Gå till läkaren, du kan få medicin.


   
SvaraCitera

KokainKalas:
gjorde det fast det fuckade up när jag publicerade inlägget.

Tack. Jag försöker tänka bra tankar osv, det brukar bli bra atm, men sen blir det sådär overkligt igen och världen saknar ett djup, den där känslan och känner mig som ett spke. och jag blir bara helt lost.
Svårast är om nätterna när jag hör röster osv.
hoppas det går över med tiden.

By the way, hur länge har du haft såhär? :s

började känna av de där overklighetskänslorna först när jag var 7-8 år, den första riktigt stora attacken kom när jag var 10 år. Minns den paniken som om det var igår.  Satt på en skoltoalett och skrek saker som "nu dör jag" o.s.v. Lärarna stod utanför och fråga vad som var fel, om de skulle ringa efter en ambulans. Ja ba: "nä, ingen ambulans!!", alltså jag trodde ju att jag var dödssjuk med samtidigt hade jag så jävla stor fobi för allt som hade med sjukvård att göra. Till slut hörde jag att farsan stod där utanför och ropade, måste suttit där ett bra tag pga han jobbade inte i närheten direkt...... 

Efter dt åkte vi till vårdcentralen där de tog massa prover o skit men hittade inget fel, så fick en remiss till bup. Vart till ngn psykolog typ en gång i veckan i flera år efter det, först tsm med mina päron och sedan ensam. Tyckte ej de där samtalen gav något direkt, så slutade dra dit när jag var 14 någonting. och sedan dess har jag haft en del attacker, men nuförtiden är det mer känslor som andnöd och så, ej så mkt overklighetskänslor, mest i samband med dålig sömn dårå som sagt.  

       


   
SvaraCitera

Fast jag har nog haft betydligt allvarligare symptom än så som du beskriver. Vägrade att äta mat/dricka vatten under flera dagar (då jag tog droger, detta är livsfarligt och det är ett under att jag sitter här idag) på grund av att jag trodde att jag skulle förgiftas, läste en massa böcker om kemi för att ta reda på vad jag förgiftades med (lol), trodde att jag var nedgrävd någonstans och att jag skulle hitta min kropp och gräva upp den, hade hörselhallisar, var paranoid... Ah, en massa knasigt. Det blev dock successivt bättre och bättre efter att jag blev ren + att man vänjer sig efter ett tag, kan ha perioder nu då det är ganska jobbigt men flippar ej ur, vet ju att det ej är på riktigt. 


   
SvaraCitera

KokainKalas: kickade spice

KokainKalas: kickade spice

KokainKalas: Jag kickade

sluta


   
SvaraCitera

Vill använda texten som tapet
skulle bli galen ganska snabbt under konstiga förhållanden


   
SvaraCitera

Lägg ner spicen, bara massa kemikalier och skit. Tycker du ska gå till en läkare eller psyk, rätt svårt för oss att gissa och varför inte ta det säkra före det osäkra?Lycka till iallafall


   
SvaraCitera