Forumet - OXFORD

OXFORD

238 0 13

Spana också in:

jannaaa:

Oxford


Universitetet i Oxford är ett av världens främsta och mest kända universitet. Det grundades troligtvis 1096, och det är därmed troligtvis den engelsktalande världens äldsta universitet. Båda de brittiska författarna C S Lewis och J R R Tolkien var professorer vid universitetet i Oxford.

The Oxford English Dictionary är en ordbok för det engelska språket, vars senaste tryckta utgåva i 20 band utkom 1989.

Delvis i och runt Oxford är inspelad och utspelar sig den brittiska detektivserien Kommissarie Morse / Inspector Morse (1987-2000) och dess uppföljande detektivserie [Kommissarie ]Lewis / [Inspector ]Lewis (2006-).
minutz3:

Jag gissar på att trådskaparen skall besöka orten Oxford.
Inte Universitet Oxford. Bara en gissning. Jag kan ha fel.
Förvisso är förstås Oxford mest känt för sitt universitet som har (om jag inte missminner mig...) även en filial i USA...


Men eftersom Univeristetet är en sån stor del av Oxfords identitet lär det ju påverka ts resa ganska stort och jag skulle tippa på att det finns med bland andledningarna till att åka dit. För vad jag vet är inte Oxford kännt för något annat än jusst sitt Universitet.

Om jag skulle åka dit skulle jag iafl försöka komma med på åtminstonde en studentfest [bigcheers] Folk åker ju dit från hela världen för att studera så det lär ju finnas en del intressanta människor där. Plus att öl är gott.
minutz3:


Jag instämmer i BackstabberLadys uppfattning att staden Oxfords identitet i stor utsträckning har blivit präglad av dess berömda universitet, och jag tycker därför att universitetet skulle kunna betraktas som en sevärdhet i sig självt.

Jag tycker även att universitetet i Oxford i ett historiskt akademiskt perspektiv skulle kunna betraktas som den engelsktalande världens skönlitterära hjärta.
AndersLkpg:

och jag tycker därför att universitetet skulle kunna betraktas som en sevärdhet i sig självt.


Frågan är hur öppet Oxfords Universitet är... Det är ju antingen extremt goda resultat man måste ha eller gott om pengar för att komma in där.
Det vill säga, det är inte universitet, men dess byggnader som kanske är trevliga att se på. Frågan jag ställer mig är som sagt om man överhuvudtaget kan ta del av "Oxfordlivet" som outsider. Gissar mig på att ganska många vill det, men inte får det.