Forumet - p-piller

p-piller

276 0 11
hej, jag ska börja med p-piller, ska åka med mamma någon gång snart i veckan och prata med någon på ungdomsmottagningen, men jag bara undara nu innan jag ska åka dit, när börjar man ta pillren, vilken tid är bäst att ta dom, när behöver jag åka och hämta ut nya, är man alltid skyddad med p-piller, och hur blir det med mensen?

tack på förhand
Du tar första pillret på första mens dagen (så fick jag göra iaf). Men det är bara första pillret du tar. Sedan äter du ett om dagen. Den fjärde veckan "mensveckan" äter du inga piller alternativt hormonfria piller. Jag blev rekommenderad att ta dem på morgonen för om du glömmer bort så kan du ta dem så fort du kommer på (tar du på kvällen kanske du inte kommer på det förrän på morgonen). Hämta ut nya när de börjar ta slut. Ja, du är alltid skyddad sålänge du kommit ihåg att ta dem. Mensen blir ofta mindre och mer regelbunden.

Allt det här kommer de berätta på ungdomsmottagningen. Ställ frågor där om det är nåt du inte förstår. I p-pillerförpackningen finns en instruktion där det mesta står och det finns jättemycket info på nätet om något är oklart. [y]

Spana också in: