Forumet - P-piller första gången, börja utan mens?

P-piller första gången, börja utan mens?

12971 0 43
Hej, jag har en fråga!
Det är så att jag ska börja med p-piller för första gången och jag undrar om det spelar någon större roll när jag börjar knapra dom? Barnmorskan sa att jag ska börja med dom på första dagen av min nästa mens. Men grejen är den att jag ska åka och hälsa på min pojkvän om lite mer än en vecka, och vi vill gärna ha sex utan kondom. Så min fråga är då om jag kan börja med mina p-piller även om jag inte har mens just nu? Min förra mens slutade för drygt en vecka sen, och jag har bara mens var tredje månad, alltså kommer jag inte kunna börja med p-piller förrän januari-februari nästa år om jag ska göra det när jag får mens. Hjälp? Tacksam för svar :D

Och ja, jag är medveten om alla trådar om mens och p-piller hit och dit men jag hittar helt enkelt inte rätt. Jag hittar bara frågor om hur man hoppar över sin mens och sånt, och eftersom att det här är nytt för mig så föredrar jag att 'personligen' fråga och få svar. Så nu vet ni. :)

Spana också in:

När jag började med mina så började jag mitt i, det gick bra iaf utan biverkningar. Jag gjorde det för att jag ändå ville skjuta på mensen samma månad så därför åt jag hela kartan efter att jag hade börjat, även fast jag itne nyss hade haft mens, och hon jag fick dem av sa att det värsta som kunde hända var mellanblödningar, men det verkade faktiskt som om det var bättre att göra så som jag gjorde, äta hela kartan, istället för att dutta med p-piller någon vecka och sen ta paus för mens. Det borde ge bättre skydd om du bara fortsätter äta dem dessutom. Jag skulle vara så gott som skyddad från graviditet efter att ha ätit dem i två veckor, så pausen kanske förstör verkningseffekten.