Forumet - p-piller, hormoner och rosenrot

p-piller, hormoner och rosenrot

5244 0 19
Rosenrot leker ju runt rätt bra i kroppen, bla (på mig som är tjej) sägs östrogenet i kroppen öka, och därmed också fertiliteten. Jag tycker mig uppleva att jag svettas mer på sistone, kan det ha med rosenroten att göra? Har googlat en del men mest hittat "fakta" från försäljare, vilket inte känns helt tillförlitiligt.

Är det nån som vet ifall man kan kombinera rosenrot och p-piller? :)
Myksa:

Varför lägger du ner pengar på sådant där skräp? [zzz]


qazedctgb:

varför i helvette tar du rosenrot? det är det största trams som finns!


har provat det en period för att se om det fungerade eller inte. under samma period växte brösten en storlek, jag var inte dödströttt så jag behövde 10 timmars sömn per dag och jag tappade vikt. och började svettas mer...........

vet inte om altl det beror på rosenroten, men var lite väl mkt för att det enbart skulle kunna va tillfällighet eller placebo tänkte jag. Kan ni svara på min fråga nu eller.

Spana också in:

qazedctgb:

sluta ta tramsmediciner så behöver du inte oroa dig.


har du provat att sluta säga emot dig själv någon gång?
Först säger du att det är trams. Fine. Sen antyder du att det påverkar kroppen? Då var det väl inte trams eller? Har du något som kan styrka att rosenrot är "trams" eller är du bara generellt emot naturläkemedel?
det har ju använts länge ändå så nån form av verkan lär det ju ska ha, och ca alla jag vet om som ätit det märker skillnad så enbart placebo kan det inte vara? Jag har tex intalat mig att mina bröst växer skitlänge men inget händer, men så växer de när jag börjar med en uttig futtig tablett (som jag för övrigt inte trodde skulle ge sån effekt)
Naturläkemedel är generellt sett humbug, ja.

Grejen med naturläkemedel är att de slipper gå igenom skitstrikta regelverk och de kan därför i stort sätt skriva att det botar aids.

Så när något marknadsförs som hjälp mot/för/till Skärpa och koncentration, Förbättrat humör och ökad lust, Hormoner, Sexuella problem hos män, Hormonella problem hos kvinnor, nedstämdhet, Hjärnans kapacitet, Stresshantering, Betyg, Jourarbete så kan man ganska snabbt konstatera att det egentligen rör sig om en skitprodukt[rolleyes]
elverpigen:

så allt är placebo anser du, i egenskap av att vara du. Även de kvinnor som ordinerats för att öka fertiliteten och efter långa barnlösa år blivit gravida/fått regelbunden mens osv?


Diskussionen blir bättre om du faktiskt linkar opartisk fakta som backar upp dessa påståenden.
elverpigen:

det har ju använts länge ändå så nån form av verkan lär det ju ska ha,


grejen är att bara för att man blir pigg en dag och råkat ta rosenrot så betyder det ju inte att det är samma. för att bevisa något så behöver man dubbelblinda studier och det finns inget sånt gjort. grejen med alternativmedicin är att den just inte har någon som helst riktig verkan för då hade det slutat vara alternativmedicin
qazedctgb:

japp gör det verkningslöst


aha, onice.

elverpigen:

det har ju använts länge ändå så nån form av verkan lär det ju ska ha


Det finns en massa intressanta naturläkemedel och metoder som använts länge. Homopati och åderlåtning har använts länge, tror du på det också?

elverpigen:

ca alla jag vet om som ätit det märker skillnad så enbart placebo kan det inte vara?


Om man börjar äta ett sådant preparat är det väl för att man tror att det kommer ha någon verkan? Jag, som tror att det är helt meningslöst, skulle ju aldrig få för mig att använda det, eller hur?
qazedctgb:

dubbelblinda studier och det finns inget sånt gjort. grejen med alternativmedicin är att den just inte har någon som helst riktig verkan för då hade det slutat vara alternativmedicin


jag har inte hittat någon garanterat opartisk studie utöver de som försäljarna hävtar att de använt sig av som då är dubbelblinda. Därförvet jag ju inte helt säkert, men har svårt att tro det är helt verklingslöst då det påverkar många som tar det.

Blivande_japan:

Om man börjar äta ett sådant preparat är det väl för att man tror att det kommer ha någon verkan? Jag, som tror att det är helt meningslöst, skulle ju aldrig få för mig att använda det, eller hur?


det jag menar är, jag började äta för jag trodde jag skull bli pigg. Bieffekter var att jag gick ner i vikt och fick större bröst, nåt jag itne trodde skulle hända.