Forumet - p-piller tillsammans med dagen efter piller?

p-piller tillsammans med dagen efter piller?

3423 0 21
Hey!
Jag har beställt tid hos UM för att få p-piller, dock så hade dom ingen tid förän på onsdag nästa vecka :(
och eftersom jag ska till min pojkvän på fredag så vill jag kunna ha sex men helst undvika kondom. och det tar ju 1 vecka innan pillret verkar!

Så jag undrar ifall det är möjligt att ta ett dagen-efter-piller medans man äter p-piller?

Spana också in:

framtidstron är död:

Du lär inte få svar på din fråga eftersom få är så dumma att de ser till att behöva ta både dagen-efter och p-piller samtidigt.


Jag är inte dum, bara oerhört dålig på att planera och ta itu med saker. något som är dumt är folk som slösar sin tid på att ge helt värdelösa svar som faktiskt inte har något med min fråga att göra ens ._.

Visst trolls kan vara kul, men ingen här i når ens upp till det :c
dozii:

Dessutom gäller det inte en kväll utan 5 dagar.


Då kommer du i vilket fall inte kunna använda dagen-efter eftersom de är för engångstillfällen. Om du ska ha skydd (eller efter-skydd) i 5 dagar måste du ta 2-3 stycken utspritt under dessa dagar och det är verkligen inte att rekommendera.
Använd kondom.
framtidstron är död:

Då kommer du i vilket fall inte kunna använda dagen-efter eftersom de är för engångstillfälle


Så sant. Men jag kommer ta dagen-efter-pillret en gång, under tiden som jag väntar på att p-pillret ska verka. Så jag kommer alltså äta båda på samma gång. Det jag undrar är ifall det medför några risker? och ja 5 dagar, det blir 2 dagar utan sex eller med kondom. Tack för ditt svar.
dozii:

Det jag undrar är ifall det medför några risker?


Fråga en barnmorska på UM?
Men hon kommer säga detsamma som vi alla gör här - använd kondom istället. Det finns ingen vettig sådan som råder en att använda akut-p-piller planerat eftersom dessa rubbar hormonerna i kroppen. Lyssna på sådana råd.

Båda innehåller gulkroppshormon och jag skulle inte blanda sådana om jag vore du. Eftersom det du vill göra är något du av människor med kunskap direkt skulle avrådas ifrån finns det inte många som testat, så exakt vad som är riskerna kan en barnmorska/läkare svara bättre på som är insatt i hur dessa verkar i kroppen.

Är du dessutom säker på att det bara tar en vecka innan dina p-piller börjar verka? När jag åt sådana fick jag höra tre veckor.
men asså man börjar ju inte käka p-piller fören man får mens eller de kanske inte är så med de pillerna du ska käka?
iaf om du ska ha sånna som man börjar käka när man får sin mens så lär de ju inte bli nu , om du inte ska ha sex när du har mens. men om de inte är så så tar ju ju dagen efter piller nu för då lär du ju inte ha börjat ta p-pillerna ännu.