Forumet - P-piller utan biverkningar/depression???

P-piller utan biverkningar/depression???

6215 1 4

Hej! Jag har använt p-pillren Trinovum från april 2011 till oktober 2012 då jag slutade med dom eftersom jag hade extremt svår depression pga dom, hade självmordstankar, grät varje dag och natt osv genom hela tiden sen jag började med dom men förstod inte att det var pillren förrän jag slutade med dom. Var utan p-piller i ungefär 5 månader och mådde genast mycket bättre och var faktiskt glad om dagarna. Men efter det fastställdes det att jag har sjukdomen endometrios som kräver p-piller för att förminska smärtor och dra tillbaka sjukdomen så gott som det går (det finns inget botemedel för endometrios, man kan bara försöka lindra det). Så jag började med p-pillren Qlaira som jag fick speciellt för sjukdomen, men jag klarade inte dom heller, dels för att smärtorna var lika starka fortfarande men mest för att direkt när jag börjat med dom var jag sjukt deprimerad varenda dag och grät hela tiden, och då hade jag haft dom i 4 månader. Jag vet också att p-piller måste stämma med kroppen beroende på vem som tar dom, så man kan inte förvänta sig att man klarar ett visst p-piller bra utan vissa biverkningar bara för att någon annan gör de, vissa mår bra vissa mår dåligt beroende på hur bra dom passar kroppen.

Men jag vill ändå fråga, vilka p-piller är bäst om man verkligen inte klarar av depressionen? Har ni några rekommendationer eller råd, vad som helst så snälla säg! Klarar inte av depressionen av p-piller men pga sjukdomen måste jag ta p-piller, så behöver verkligen bra råd om p-piller utan depressions biverkningar!

/Becca <3

Inga kommentarer

Senast ändrad 28 Aug 2013, 11:38 av André Vifot Haas
Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Du kanske borde klara dig utan p-piller eller andra hormonpreparat, överväg kondom/pessar/femodom/kopparspiral.

Jag tänkte föreslå Qlaira för dom har jag inte fått några nämnvärda biverkningar av. Men du har tydligen redan testat dom, och dessutom fått biverkningar :/ Det är så olika hur man reagerar på p-piller.

Spana också in:

ppiller med mycket östrogen (istället för gulkroppshormon) har jag för mig är rekommenderat när man har lätt för att bli deprimerad. Dock kan ingen här sitta och säga att "åh ppillrena xy är bäst, man blir aldrig deprimerad av dem!!" för så funkar det inte. 

Dock har jag hört att "nyare" ppiller (typ tredje generationen eller något sådant) har betydligt mindre biverkningar än äldre preparat. Dock kanske du kommer behöva betala fullpris för dem då jag inte tror de täcks av subventionerna som finns av ppiller än. Dock lär det ju vara värt det om man slipper vara deprimerad...