Forumet - På Mäster Olof Tid

På Mäster Olof Tid

420 0 13
Hur många här tycker att denna låten troligen är det mest politiskt korrekta som gjorts sedan Olofs tid? (med andra ord att det som sjungs är sant!)
Och så skulle det vara roligt att veta vad ni UM:are tycker om Herr: Olof? Alla som inte är Stureplans-Bratz får svara på detta![crazy]
Oh Olof Palme, Du kommer alltid att finnas i våra Svenska hjärtan! Du Var Sverige![love]

olofpalme2nw.jpg

Spana också in:

Gentlemannen:

Tyvärr bland det sämsta som hänt Sverige, mycket av den nedgång landet fått uppleva sedan 1969 är hans fel.


Sverige fick de ju bättre under 80-Talet!
Anledningen till att det började gå sämre sedan 69 kan ju varit för att Europa började återhämta sig från WW2, eftersom Sverige typ det ända landet i hela Europa som inte var sönderbombat!
Men snälla ni! Olof Palme var måhända statsminister men han var likväl bara en person, hans påverkan på historien är högst begränsad.

Får dock sägas att Palme hedrade Sverige genom att våga ryta till mot inte bara Sovjetunionen utan också mot USA. Palme gick i demonstrationståg mot Vietnamkriget medan resten av Västeuropas ledare följde Washingtons minsta vink.

Vad gäller inrikespolitiken och de ekonomiska frågorna så var han inte speciellt aktiv. Under sin andra regeringsperiod så lämnade han över rodret till sin finansminister Kjell-Olov Feldt som på allvar satte i gång högervridningen av Sverige genom att avreglera kreditmarknaden, vilket ni kan läsa om här: http://josefsson.net/artikelarkiv/124-korstaget-mot-vaelfaerden-eller-den-svensk...