Forumet - På regnbågen går bögbarnen

På regnbågen går bögbarnen

835 0 57
RFSU:s ordförande förespråkar sk. "regnbågsdagis". Han menar att HBT-föräldrar ska kunna, om de vill, placera sina barn på regnbågsdagis. De skulle få en stabilare grund, en trygghet osvosv då.
Vad tycker ni om det? Man skjuter ju bara upp den världen de faktiskt kommer möta förr eller senare och det hela bidrar till ett mer segregerat samhälle. Barn till hetero-föräldrar kommer inte växa upp med de andra barnen och se mångfalden, att det finns barn som har mamma-mamma och pappa-pappa förrän de kommer till skolan. Inte lika bra att låta dem växa upp med det?
Och egentligen; hur mycket påverkar det? Tror inte att hetero-barnen kommer mobba HBT-barnen i treårsåldern på dagis precis. Däremot är väl risken större att de gör det när de kommer upp i åldern och möter detta som är helt främmande för dem. Och i dagisåldern skulle väl mobbningen i så fall bestå av "Kolla där går bögbarnen på regnbågen!" istället.
Större risk för mobbning med regnbågsdagis är ju vad jag tror. Men inte för att jag tror att föräldrarnas sexualitet spelar in speciellt mycket i vilka som blir mobbade eller inte.

Är RFSU också helt åt helvete nu eller? You think?
Nintendo:

Antagligen lär barnen bli mer retade om de kommer från ett "bögdagis" än om de går på ett "vanligt" dagis och har homoföräldrar.


Yep.

Nintendo:

Det verkar mest vara en anledning för föräldrarna att få slippa förklara för andra på dagiset att de är gay.


Nja, snarare något dumt försök av RFSU att få påverka mera.

Spana också in:

Det här blir ju någon slags naturlig segregation, där personerna självmant väljer att ställa sig utanför samhället på ett sätt. Självklart är det upp till föräldrarna att avgöra var de vill placera sitt barn, men jag vet inte om denna åtgärd kommer att leda till ökad förståelse för homosexuella i vårt samhälle. Det handlar snarare om att distansera sig från problemen.
Ett av hans argument var att allt var mamma- och pappaorienterat i saker som böcker. Då kan man ju undra om hur ofta man ser afrikanska föräldrar i de böckerna, eller kanske asiatiska? Ska vi kanske sätta dem i speciella dagis där de får en mer rättvis bild av det hela också?
Oväntad:

Men ofta det är dagis där bara homoungar får gå?


Ja

Oväntad:

Det lär väl vara vanliga dagis med hbt-profil?


Nej

OF 5:

då blir det ännu mera vi och dom, det är bra att dom vill segregeras i samhället


du var ironisk?

Observator:

Det här blir ju någon slags naturlig segregation, där personerna självmant väljer att ställa sig utanför samhället på ett sätt.


Men det roliga är ju att de inte vill segregera samhället.


Tennsoldaten:

Ska vi kanske sätta dem i speciella dagis där de får en mer rättvis bild av det hela också?


mm d kan man undra

Tennsoldaten:

Ett av hans argument var att allt var mamma- och pappaorienterat i saker som böcker.


det finns böcker (iaf på engelska vad jag har sett) där det varit bilder på pappa och pappa och mamma och mamma och vit och svart och korean och bög osv. men fler såna böcker bör skrivas och köpas in av dagis där alla är välkomna.
Oväntad:

Och vad menar du med det?


väldigt gay. missuppfatta mig inte. gayiga killar är snygga. men han var obehaglig. och kvinlig och neeej.

OF 5:

ag var till och med mycket ironisk


bra där

Blade Runner:

ajoritetssamhället är ju så fruktansvärt stort och styggt, att man bara måste sopa banan helt och hållet åt barnen. Patetiskt.


jah annars kan d gråta.

vem är d på din avatar. påminner om nån :S