Aviseringar
Rensa alla

På vilket av Hogwarts elevhem skulle personen ovan hamna?


mynona
Ämnesstartare

Det här blir lite internt för dem som har läst Harry Potter, men: om personen ovan var elev på Hogwarts, på vilket elevhem skulle sorteringshatten då placera hen? Tardig

Här är alternativen för de som glömt: 

Gryffindor

Detta elevhem grundades av Godric Gryffindor. Bilden på Gryffindors vapensköld utgörs av ett stegrande gyllene lejon mot röd bakgrund, vilket symboliserar mod och styrka. Elevhemmets spöke är nästan huvud löse nick , och dess föreståndare är Minerva McGonagall. Gryffindors historiska föremål är Godric Gryffindors svärd, som svartalfer har smidit. Bara en sann Gryffindorelev kan dra ut Gryffindors svärd ur Sorteringshatten. Det var till Gryffindor som bland annat Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasley blev sorterade.

Hufflepuff

Detta elevhem grundades av Helga Hufflepuff. På Hufflepuffs sköld finns en grävling mot gul botten. Grävlingen är tänkt att representera att eleverna i Hufflepuff är ambitiösa och mycket lojala mot varandra. Elevhemmets spöke är Den Tjocke Munkbrodern och föreståndaren är Pomona Sprout. Hufflepuffs historiska föremål är en liten guldbägare, som sedan Harry Potter och hans vänner förstör under sitt sjunde år på Hogwarts.

Ravenclaw

Ravenclaws grundare hette Rowena Ravenclaw. Bilden på Ravenclaws vapensköld är en bronsörn mot en blå bakgrund. Här hamnar elever som är intelligenta och kunniga och som kan använda sin intelligens på ett klokt sätt. Dess föreståndare är professor Filius Flitwick och dess spöke är Grå damen (som visar sig vara Rowena Ravenclaws dotter, Helena). Ravenclaws historiska föremål är ett diadem med magiska egenskaper. Helena Ravenclaw stal diademet av sin mor och gömde det i Albaniens skogar. Tom Dolder (Voldemort) lurade henne att avslöja var diademet fanns och skapade en horrokrux av det som han gömde i Vid-behov-rummet. Harry Potter förstörde sedan horrokruxen.

Slytherin

Elevhemmet grundades av Salazar Slytherin. Dess vapensköld går i grönt och silver. Det heraldiska djuret är en slingrande orm i silver, eftersom Salazar Slytherin var ormviskare. Slytherinhuset hyser ärelystna, kvicktänkta och sluga elever. Elevhemmets spöke är Den blodige baronen och dess föreståndare är Severus Snape, som 1997 efterträddes av Horace Slughorn (På svenska 'Snigelhorn'). Slytherins historiska föremål är en guldmedaljong med en orm i form av ett "S", som står för Slytherin. Ron Weasly förstör den sedan med Gryffindors svärd. Många onda trollkarlar kommer från Slytherins elevhem, men att alla Slytherinare är onda är ingen garanti.

Varsågoda och lek sorteringshattTumme upp


   
Citera

ravenclaw!


   
SvaraCitera

hufflepuff

blev för övrigt sugen på att tanka samtliga filmer i HD nu fast jag egentligen inte gillar Harry Potter Rodnar


   
SvaraCitera

ravenclaw!

(tänkte innan jag såg att du skrivit det..tråkigt att skriva samma)


   
SvaraCitera

Slyntherin


   
SvaraCitera
mynona
Ämnesstartare

hufflepuff


   
SvaraCitera

 

Ravenclaw


   
SvaraCitera
mynona
Ämnesstartare

Också Ravenclaw!


   
SvaraCitera

Ravenclaw


   
SvaraCitera

Hufflepuff eller ravenclaw tror jagb


   
SvaraCitera
mynona
Ämnesstartare

Hufflepuff


   
SvaraCitera

Ravenclaw


   
SvaraCitera
mynona
Ämnesstartare

Hufflepuff! 


   
SvaraCitera

Gryffindor!


   
SvaraCitera

gryffindor


   
SvaraCitera