Forumet - Pälsindustrin - glömm aldrig detta

Pälsindustrin - glömm aldrig detta

602 0 29
I Kanada slaktar man sälar i tusental, man klubbar dom och flår dom levande för att pälsen blir finare så. Resterna använder man till Omega 3- kapslar med Sälolja.
I Kina är man mer grymma än så i allmänhet men man framställer hundpäls på samma sätt i organiserad form för export till Europa och USA för att användas till kläder som tex Canada Goose.

Nedan på länken visas hur man i Kina flår hundar levande. Den här sidan har lagsts ut flera gånger tidigare här på UM men den är värd att visas igen.

VARNING FÖR STARKA SCENER

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Spana också in:

Art deco:

Inget problem om de inte är utrotningshotade.


All industriell slakt av djur som inte är industriellt producerad är farlig, då det i slutändan kommer leda till att arten kan hamna i ett kritiskt läge. Fisken är ett exempel, eftersom den inte kan framställas och avlas på samma sätt som kor och grisar, kan den inte hänga med den teknologiska utvecklingen. I takt med att vi får allt effektivare båtar, teknik och dylikt, så ökar överfisket i en takt som är högre än fiskarnas egna förmåga att reproducera sig. Det betyder att vi får allt mindre fiskar.

Det är inte lönsamt att utnyttja sälar av samma skäl - för att det inte är värt att riskera rasen, och att det inte är etiskt av oss människor att utmana och riskera redan känsliga ekosystem.
- vad händer om fiskbeståndet minskar
- vad händer om sälbestånden minskar?

Båda är frågor vi inte vill ha svar på.
Lille_Marx:

Överlever sälarna alltid klubbningen?


Ja, syftet med klubbningen är att bedöva djuret men man vill att djuret fortfarande lever när man flår det. EU har diskuterat ett förbud mot sälprodukter av just det skälet att det förekommer djurplågeri i stor skala vid framställningen av sådana produkter.

Förut var det Norge som i många år stod i centrum för kritiken oh när info spreds inom EU så blev det allmän bojkott mot norska produkter.
Numera är det Kanada som är i blickfånget där man bestämt att utrota 2/3 av sälbeståndet med hänvisning till att dom äter för mycket fisk i ett redan utfiskat hav. Men man gör naturligtvis på samma sätt som Norge gjorde, allt för pengarna. Den enda skillnaden är att i Kanada så tar man vara på kadavrena och gör hälsopreparat av dom.
Seriöst, vad fan är skillnaden mellan att man gör så här och att föda upp, psykiskt misshandla en ko/gris/kyckling hela livet för att döda den med en slaktpistol? Sånt jävla hycklande! Det man gör med sälarna är katastrofalt, men skulle folk reagera om det var exempelvis ormar som man klubbade istället för sälar? Nej. Hyckleri.

"GAAAAAH I KINA DÖDAR DE HUNDAR [cry][cry][cry] nu ska jag gå och äta en biff"
Anarkandi:

All industriell slakt av djur som inte är industriellt producerad är farlig


Du menar slakt som helt enkelt inte regleras tillräckligt?

Industrialisering av djur suger, både för djuret och för människan (fattigare näringsinnehåll i djur som inte lever i sin naturliga miljö).
mjölk:

Seriöst, vad fan är skillnaden mellan att man gör så här och att föda upp, psykiskt misshandla en ko/gris/kyckling


Du pratar om hyckleri men jag är vegan och tycker inte alls om slaktindustrin men jag har inte hunnit dit ännu då jag reggade mig i gårkväll.

Då är det mer hyckleri att tala om hyckleri och äta biff och dricka mjölk.

Tänk på vad du säger så du inte säger det du tänker [n]
Art deco:

Industrialisering av djur suger, både för djuret och för människan (fattigare näringsinnehåll i djur som inte lever i sin naturliga miljö).


Jepp! Jag menar att, när vi fiskar på naturlig väg, och när vi dödar sälar för att vi ska ha föda så är det okej, men att när vi har möjligheten att utrota all fisk genom den ökade teknologiska utvecklingen, så blir det farligt.
mjölk:

Seriöst, vad fan är skillnaden mellan att man gör så här och att föda upp, psykiskt misshandla en ko/gris/kyckling hela livet


Du, jag har läst djurvård och har praktiserat samt haft studiebesök på flertalet gårdar och visst kunde djuren ha det bättre, men om du jämför det med vad som är på filmen måste du vara helt j*kla hjärntvättad av djurrättsaktivisterna.