Forumet - pANIK, dDiGErdÖDöEN PÅ MINa DJUR?!??!

pANIK, dDiGErdÖDöEN PÅ MINa DJUR?!??!

95 0 10
VARFÖR HAR INGEN ANNAN EN DJURFRÅGETRÅD NÄR JAG BEHÖVER HJÄLP!? När jag blir panikslagen, som nu, så kan jag inte tänka själv, HJÄLP MIG!?

Har en hamster + en mus som nös under förra veckan, behandlade bara med c-vitamin efter som att jag antog att det var en förkylning, båda är bättre nu men en annan mus har börjat ROSSLA SOM ETT JÄVAL ÅNGLOKOMOTIV. [cry] Ska till veterinären, är livrädd för att det skulle vara pasteruella, det går att behandla på mus men inte på kanin (!!!!!!!!!!!!!) så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Skulle kunna få kaninen symptomfri (vilket han är just nu) men han skulle alltid vara smittobärare vilket innebär att jag inte skulle kunna ha NÅGOT annat pälsdjur under hela hans livstid...

Tur att jag har försäkring i alla fall... (tänk på det, alla djurägare till oförsäkrade djur!)

Spana också in:

Tyvärr så avled en av mina möss igår på kvällen, hade tid hos veterinären tidigare idag och det gick bra. Muskot fick vätska insprutat under huden och så fick vi medicin (baytril) som jag ska ge dem oralt två gånger om dagen i minst en vecka, sedan ska jag åka på återbesök för att se om det behövs mer antibiotika eller annan medicin. De kunde inte fastställa VAD mössen och hamstern led av, men baytril slår mot det mesta som exempelvis mycoplasma.

Hela kalaset gick på 1086kr (med återbesöket så kommer det nog att sluta på ca 2000-2500kr). Inte SÅ farligt ändå.