Forumet - panikångest

panikångest

529 0 19
Har mått dåligt ett bra tag, jag hatar allt med mig själv, u name it.
mitt hår, mitt ansikte,min näsa, min kropp, mina tänder osv.
detta har tagit över mitt liv, om ja vaknar mitt i natten så måste ja kolla mig sj i spegeln.
Har alltid fått höra att jag är vacker att jag liknar tex kim kardashian , eller eva longoria. jag har slutat äta gör 500 situps om dagen.
det är ngt fel på mig, känner bara att är misslyckad o vill dööööö
ngn som känner samma?[n]
Tänker ge dig namnet på de tre bovarna som verkar ha lurat in sig i din hjärna. De är följande:

mwoah:

Har mått dåligt ett bra tag, jag hatar allt med mig själv, u name it.


Dåligt självförtroende.

mwoah:

detta har tagit över mitt liv, om ja vaknar mitt i natten så måste ja kolla mig sj i spegeln.


Tvångstankar.


mwoah:

jag har slutat äta gör 500 situps om dagen.


Anorexi.


Sök omedelbums hjälp för detta, ta kontakt med din lokala ungdomsmottagning, prata med din skolhälsovårdare/skolkurator eller ring BUP direkt.

Spana också in:

mwoah:

det är ngt fel på mig, känner bara att är misslyckad o vill dööööö


Du har inte panikångest, men som timeisrunningout sa ovan så har du andra problem som du definitivt behöver hjälp med. Du är påväg att utveckla tvångssyndrom och anorexia – om du inte redan gjort det. Du säger att du får höra att du är vacker men ändå tycker du ser ful ut och det är symptom på ätstörningar eller BDD. Att du känner dig misslyckad och vill dö är symptom på depression. Sådana saker går hand i hand: får man ett psykiskt problem i huvudet kommer fler färna på besök.

Du behöver inte må såhär, och det finns hjälp att få. Prata snarast möjligt med en läkare eller sök direkt till BUP. Det låter definitivt som om du överskridit normal tonårsosäkerhet rätt ordentligt. 500 situps och att konstant behöva kolla sig själv i spegeln låter som om du har rätt elaka hjärnspöken. BUP finns för att hjälpa med sådana saker och desto tidigare du söker hjälp desto lättare är det att fixa till dem. Det går att bli av med sådana problem du beskriver helt eller nästan helt och ha ett bra och roligt liv. Men: det kräver hjälp av proffs!
mwoah:

ngn som känner samma?[n]


Många gör det. Verkar som om du har tonårskris.

mwoah:

gör 500 situps om dagen


500 situps kommer bara att ge dig magmuskler. Gå ut och spring, ät vegetariskt mat och drick vatten. Skaffa dig ett balans i ditt liv. Det går även att skaffa balans som tonåring även om det är svårare.

Prata med folk här, dem har varit med om liknande situationer. Många tjejer med ätstörningar har kontaktat mig. Många som är på UM som har varit i din situation vill hjälpa dig och bli vän med dig så att du slipper gå igenom som dem har gått igenom.

Kontakta barn- och ungdomspsykiatri. Skaffa hjälp.
När din kris har gått över kommer du att förstå budskapet.

Bra att du har tagit ditt första steg, Lycka till.[smile]
Bajwa:

Gå ut och spring, ät vegetariskt mat och drick vatten


I och med att hon nu också sa att hon slutat äta, tyder det här på anorektiskt beteende och jag tycker ärligt talat att man inte ska börja tipsa om andra dieter och träningsmetoder, utan istället fokusera på allvaret i situationen och konsekvenserna hon kan drabbas av om hon inte söker hjälp.
timeisrunningout:

I och med att hon nu också sa att hon slutat äta, tyder det här på anorektiskt beteende och jag tycker ärligt talat att man inte ska börja tipsa om andra dieter och träningsmetoder, utan istället fokusera på allvaret i situationen och konsekvenserna hon kan drabbas av om hon inte söker hjälp.


Jag funderade också på om jag skulle skriva det eller inte. Men om hon nu håller på att utveckla anorexi så är det ingen bra idé det jag skrev.

My bad.

Tack för din synpunkt.
tack alla, men det känns så hopplöst, eftersom jag redan har fått höra sånt här förut, O jag förstår verkligen inte hur en psykolog ska kunna hjälpa mig o tycka om mig sj
Problemet sitter i ögonen, ja gillar inte det jag ser...[sad
Och jag äter ju för o kunna klara mig, men förut kunde ja äta exakt vad jag ville utan att må dåligt utav det. Nu har jag satt upp regler för mig sj, att ja inte får äta NÅGOT mer än frukost lunch, middag, i små mängder. Är rädd att detta kmr utvecklas t anorexi
mwoah:

Är rädd att detta kmr utvecklas t anorexi


Det är redan så gott som anorexi, och än så länge är du själv medveten om det. Om du tar tag i det NU, nu på direkten, den här veckan - inte en minut senare - så har du fortfarande stor chans att slippa undan med blotta förskräckelsen. Annars har du år efter år efter år av helvete framför dig. Tro mig, jag och många andra har valt den andra vägen, sök hjälp för matproblemen nu.
Och mitt tips till dig i nuläget är att tills du fått kontakt med BUP eller liknande, så skiter du fullständigt i alla förbud du satt upp åt dig själv och äter precis som du känner för. Svälj ångesten med hull och hår, du kommer inte bli tjock vad du än gör. Då har du redan tagit ett stort steg mot friskheten. Om det känns obehagligt och du inte vill äta utöver det du "tillåts" så betyder det bara att anorexin redan har ett starkt grepp om dig, men det är inte du som satt upp förbuden, utan den psykiska sjukdomen du lider av. Bara ät och försök leva tills du får vård, okej?
Ovanstående talare verkar ha alla hästar i stallet, lyssna på henne. Jag själv anser mat vara en av livets njutningar. Om du har en aktiv livsstil med skola, träning (du verkar ju iaf göra en hel del sit ups) så behöver du inte oroa dig - ät på!

Ett fel som många kvinnor gör när de vill ha en "ideal" kropp är att de bantar. Först och främst kommer ett otillräckligt intag av energi att göra så att du ser och känner dig väldigt trött. Din träning kommer även den i princip att bli resultatlös då kroppen behöver näring för att bygga muskler. Vi har ju även sedan den psykiska aspekten som har tagits upp här i tråden, vilket kanske är den värsta konsekvensen av alla. Istället för att få den kropp som de ofta hysteriskt stirrat sig in på så slutar de flesta som vrak, mer lika levande döda än omslagsflickan i någon tidning.

Vägen till en "ideal-kropp", om vi nu ska säga så, kommer genom träning kombinerat med god kost och sömn. Alla skolungdomar idag har haft hemkunskap någon gång under grundskolan, lärdomarna om kostcirklen är goda råd som fungerar väl. Med andra ord, du bör äta ordentligt så att du känner dig mätt, detta är kroppens egna sätt att säga till dig att du tar in nog med energi i relation till hur mycket du gör av med. Sist men inte minst, mår du bra, känner dig stark och frisk så kommer du att "lysa" upp, vilket är pricken över i:et.
timeisrunningout:

du tar tag i det NU, nu på direkten, den här veckan - inte en minut senare - så har du fortfarande stor chans att slippa undan med blotta förskräckelsen. Annars har du år efter år efter år av helvete framför dig. Tro mig, jag och många andra har valt den andra vägen, sök hjälp för matproblemen nu.


word osv