Forumet - panikångest inför prov

panikångest inför prov

1608 1 13
Hej!
På senare tid har jag allt oftare har jag börjat lida av fenomenet i titeln, och jag känner nu att det är på gränsen till att balla ur totalt.
Det följer alltid samma mönster: ångesten börjar sakta men säkert stegras kanske 3 dagar innan jag skall ha ett prov och det når sin klimax på kvällen innan provdagen vilket leder till att jag knappt får någon sömn överhuvudtaget.
Inför nationella i matematik 1c t.ex. lyckades jag kanske sova i 3-4 timmar vilket absolut inte är tillräckligt för mig.
Betygen har hittills inte tagit alltför mycket stryk men jag fruktar att om det fortsätter så här kan det komma att ställa till stor skada i framtiden.
Så jag tänkte höra om det är någon här som befinner sig i samma situation, eller som har något tips för att kunna dämpa denna ångest?
MVH

Spana också in:

Det bästa jag har att säga är att på ditt sätt, slappna av dig själv. Och likaså, få provet ur tankarna. Gör någonting roligt så att ditt fokus och tankar samlas där istället. 
Betydligt svårare än det låter tyvärr, men kanske värt?

Lycka till.


SvenskWithAttitude
Rotorblad
applekakanshaj2
Ruttenfisk

Det skall vara som sådant att nationella prov äro ämnade för att stämma av hurdant och vad de lär ut på skolan. Det var många lärare som höll med i min grundskola till "faktum", dock ett fåtal lärare som var emot detta påstående.

I höstas så uppkom en tråd där det talades om exakt detta. Om det är okej att använda provresultaten för att skaffa sig belägg inför betygssättning. Iallafall...
Det var en umare som jag inte minns vem, hn skickade en länk ifrån skolverket där de klargjorde för detta. Jag minns också att det ungefärligen stod att lärare får använda N.P. för att värdera elevens slutbetyg. Jag vet inte exakt eller till vilken mån, men ja.

Möjligtvis så är det så att det ändrades vid GY11?
Eller att det är skillnad på GymnasietsNP och GrundskolansNP?
Eller enbart en simpel miss.

Hursomhelst så hittar jag inte tråden eller länken ^^