Forumet - Panikslagen, behöver tips! snälla!

Panikslagen, behöver tips! snälla!

189 0 4
Hej, så här ligger det till. Hela mitt liv har jag haft problem med att redovisa inför grupp, oavsett hur stor den är. Jag stammar, blir röd i ansiktet och oftast kollar jag ner i pappret som jag egentligen bara ska ha som hjälpmedel ibland. Jag vet vad jag ska säga innan, men när jag väl står där försvinner allt. Jag är även rädd för att alla ska hata mitt arbete som jag gjort, så jag har aldrig redovisat ensam in för någon med ett arbete som bara jag gjort. Och nu är det dags för nationella provet i svenska, det muntliga. Temat är svenska språket. Jag har inte en aning om vad jag ska skriva, så snälla. kan någon ge mig tips på något, vad som helst? Jag har panik, gällande detta. [sad]
hannaholm:

Jag vet vad jag ska säga innan, men när jag väl står där försvinner allt.


Därför du ska prata om ett ämne du kan och inte plugga in något.
Vet bara vad du ska prata om men ha inte ett stadigt manus för då blir du bara mer nervös när du börjar bryta från det.
hannaholm:

vad som helst?


Vilket ämne vet jag inte, ta något du kan bra iaf inom det svenska språket.

Som sötnos sa, sök hjälp för stamningen, hos logoped, kontakta skolsköterskan. Tala även med läraren om det så du slipper ta det inför klassen om det blir så jobbigt.
Jag själv har stammat grovt, mindre grovt och nu stammar ibland övade och övade tills jag kunde göra det jag skulle inför t.ex klassen vid muntlig presentation.

Om man kan ämnet och har allt i huvudet så behöver man inget papper så man enklare kan tala allt från skallen, funkar för mig iaf.
Men pappret brukar bli en hjälp, dock lite för mycket, när stamningen är igång, men försök att inte ha för mycket på papper.

Spana också in: